Crepes Suzette

Dragilor, aş putea spune cu mâna pe inimă că deserturile clasice franţuzeşti sunt plăcerea mea vinovată. Astăzi vă voi împărtăşi cum fac eu sosul pentru desertul Crepes Suzette. La această reţetă este foarte important să se găsească echilibrul dintre ingrediente.

Ingrediente: (pentru cinci porţii)
– 1,5 l zeamă de portocale
– 150 ml zeamă de lamiae
– 150 g zahăr
– 150 g unt
– 15 ml Grand Marnier
– un vârf de zest

Crepes Suzette

Mod de preparare:
Zahărul se pune într-o tigaie şi pe topeşte pe foc în zeama de portocale şi lămâi. După ce sosul clocoteşte, se adaugă untul, un vârf de zest şi se aşază câte-o clătită, făcută în prealabil. Se mai lasă pe foc la înăbuşit, pentru ca aroma sosului să întrepătrundă clătita.

La final, se scoate pe o farfurie şi înainte de servire se adaugă un shot de Grand Marnier şi se flambează. Acest procedeu va aromatiza întregul desert.

Crepes Suzette
Foto: Gabi Crisan

Bon Apettit!

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1Email this to someone

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*