Risotto cu creveţi şi Ras el Hanout

Dragilor, astăzi vă voi prezenta o reţetă italienească de excepţie,  în care veţi putea savura creveţii într-o combinaţie exotică, foarte gustoasă şi deloc complicat de gătit, risotto cu Ras el Hanout, un condiment format dintr-un amestec de mirodenii. El se foloseşte în special în Orientul Mijlociu şi nordul Africii şi dă o savoare mâncării de care nu te mai poţi sătura.

Ingrediente (pentru patru persoane)
– 200 g orez Arborio
– 2-3 cepe echalote
– 20 de bucăţi de creveţi
– 50 g parmezan
-500 ml de supă de peşte
– o lingură de condiment Ras el Hanout
– 50 g unt
– un shot de vin alb
– un căţel de usturoi
-ulei de măsline

-sare şi piper

Mod de preparare:

Tăiem ceapa fin, apoi punem tigaia pe foc, adăugăm puţin ulei de măsline şi punem ceapa la călit. După ce devine translucidă, adăugăm orezul. Când este şi el aproape transparent, adăugăm o lingură de condiment Ras el Hanout. Stingem totul cu vin alb, iar după ce s-a evaporat, adăugăm treptat supă de peşte, până când orezul este gata, sare şi piper. La sfârşit punem untul şi parmezanul.

Ȋntr-o farfurie decorticăm creveţii, îi punem într-un bol cu sare, piper, ulei de măsline şi căţelul de usturoi şi lăsăm totul la marinat aproximativ 30 de minute, pentru ca aromele să “îmbrace” creveţii. Apoi, îi tragem la tigaie până când devin roz, durează maximum zece minute.

Pe farfurie, punem întâi risotto, aşezăm frumos creveţii deasupra şi suntem gata să-i devorăm.

Bon Apettit!

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest2Email this to someone

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*