Un loc magic, în vârf de Maramureș

Recunosc, sunt din Maramureș, dar e prima oară când ajung aici și tare bine îmi pare că am pornit la drum. Într-o seară povesteam cu prietenul Sorin Brotnei, cum ar fi să facem o drumeție până la Borșa, la Cascada Cailor, una dintre cele mai faine cascade din România. Zis și făcut! Ne-am adunat a doua zi dimineața, am pregătit ceva de mâncare pentru drum, am luat nevestele și copiii și duși am fost. Am zis la început că facem un traseu ușor, cam de 30 de minute, pentru că era greu cu cei mici. Am ajuns să mergem 3 ore dus, 3 ore întors. Iancu, care era și cel mai mic din grup, a mers singur vreo 3 kilometri. Tare mândru sunt de el! În restul timpului l-am cărat în spate, am mai făcut schimb și cu Sorin, că doar și el e puternic :). A fost o zi așa de faină! Am făcut un picnic în vârful muntelui, chiar la Tăul Știol, am cules hribe, am râs, ne-am plimbat. Seara am gătit cele 4 kilograme de hribe culese și am făcut o masă mare, pentru prieteni.
Dragilor, daca ajungeți în Maramureș, să treceți neapărat pe la Cascada Cailor, în Munții Rodnei. Tot traseul e terapie pură. Și, dacă aveți și prietenii în preajmă, îi și mai fain. Traseul nu e foarte complicat, așa că puteți folosi o zi de vacanță pentru asta. Peisajul nici nu vi-l pot descrie în cuvinte. E cel mai fain restaurant in aer liber :). Drum bun și vreme bună!

IMG_3145
IMG_3167
IMG_3168
IMG_3169
IMG_3170
IMG_3171
IMG_3173IMG_3176

*De știu: Accesul spre cascada se face fie pe jos de la Borşa pe o poteca, fie cu telescaunul din staţiunea Borşa. De la capătul superior al telescaunului se poate ajunge la Cascada Cailor în circa 15 minute. Telescaunul porneşte doar dacă există un grup de minim 10-15 persoane.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*