Mes amis, va propun o reteta delicioasa pentru masa de Paste. O reteta speciala care se prepara imediat si pentru care veti obtine sigur tare multe laude!
Reteta pentru rulada de miel cu verdeturi de primavara o gasiti si in catalogul Mega Image.
Ce ne trebuie:
1kg de pulpa de miel
Legume: 1 legatura de ceapa verde, 1 legatura de usturoi verde, morcovi, sparanghel, ridichie alba, ceapa
1 leg. de cimbru si 1 leg. de patrunjel verde
Unt, ulei de masline
Sare, piper
Cum am pregatit:
Pentru umplutura toc marunt ceapa, usturoiul si cimbrul, le amestec cu 2-3 linguri de ulei de masline si asezonez cu sare si piper.
Fasonez carnea si o tai in felii potrivite, ca pentru snitel. Le intind pe masa de lucru, lipite una de cealalta astfel incat sa le pot rula dupa ce pun deasupra amestecul de verdeturi. Formez ruladele (din 1kg de carne, vei obtine 2 rulade cu diametrul de 5-6cm), leg bine sa nu se desfaca, cu sfoara speciala pentru gatit, si le frec cu sare si piper. Le trag un pic la tigaie cat sa se rumeneasca frumos pe toate partile si apoi le dau la cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 50-60 de minute.
Fierb morcovii, sparanghelul si ridichea alba in apa cu sare, cat sa ramana „al dente”. Le scot in apa cu gheata ca sa-si pastreze culoarea.
Ca sa fac sosul, trag in tigaie resturile de carne ramase de la fasonare, cu ulei de masline, o ceapa tocata marunt, un morcov dat pe razatoare si patrunjel tocat. Las sa se „arda” un pic (pentru un gust mai intens). Torn ½l de apa si dau focul foarte mic, sa fiarba cam 2-3 ore. Strecor, mai las sa scada pe foc cam ½ de ora, dupa care adaug si sosul lasat de carne in tava in care s-au copt ruladele si mai las putin pe foc. La sfarsit pun sare, piper si un varf de cutit de unt.
Prezentare pe farfurie:
Pe un platou asez ruladele din care am taiat cateva felii si de jur imprejur pun legumele. Deasupra torn sos si presar sare grunjoasa si piper macinat. Decorez cu crengute de cimbru verde.
Bon Appetit!