Update 2: Mes amis,
Una dintre castigatoarele anuntate initial nu ne-a contactat, astfel painea fantezie s-a descalificat din concurs. Am ales o alta reteta pentru a fi premiata: http://panseluta-violet.blogspot.ro/2013/05/salata-rucola-cu-capsuni.html. Inca o data felicitari tuturor!
Update: Mes amis,
Va multumesc frumos pentru retetele trimise. Mi-a fost greu sa aleg.
Sincere felicitari pentru cei patru norocosi:
http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2013/05/paine-fantezie.html
http://www.divainbucatarie.ro/salata-nicoise/
http://brindusascheaua.blogspot.ro/2013/05/salata-cu-sparanghel-branza-de-capra-si-menta.html
http://mancarurisimple.blogspot.ro/2013/05/salata-de-legume-coapte.html
Pentru voi, dragi colegi bloggeri, am o provocare: va invit sa va inscrieti la un concurs unde puteti castiga un cos cu produse Costa d`Oro. Pentru inscriere, pasii sunt urmatorii:
– Postati pe blogul personal o reteta pentru o salata, care sa contina printre ingrediente uleiul Costa d`Oro. Acesta trebuie mentionat in lista de ingrediente.
– Lasati link-ul retetei intr-un comentariu la acest post
– Inscrierile dureaza 2 saptamani incepand de astazi, adica pana pe 19 mai 2013.
– La sfarsitul perioadei de inscrieri, eu voi propune 4 retete care vor fi promovate pe pagina Costa d`Oro, iar fanii vostri vor putea sa voteze reteta preferata.
– Cei 4 castigatori vor primi cate un cos cu produse Costa d`Oro.
Si acum reteta pe care v-o propun eu: Roast beef
Imi place tare reteta aceasta! Este o mancare savuroasa, de primavera, satioasa! Iar uleiurile Costa d`Oro m-au ajutat sa transform acest preparat intr-unul special.
Ce ne trebuie pentru doua persoane:
Carne de vita. Eu am folosit vrabioara 150 g
Doua maini bune de salata. Eu am folosit salata mixta
Parmesan 3-5 aschii
2-3 rosii cherry
O ciuperca champignon
Ulei de masline Costa d`Oro
Ulei picant Costa d`Oro – dupa preferinta
Jumatate de lamaie pentru suc
Sare
Piper
Un catel de usturoi – dupa preferinta. Eu nu am folosit usturoi
Cum am preparat eu:
Am facut un roast beef un pic mai crud. Nu este chiar crud de tot pentru ca nu toata lumea mananca asa. Mai intai am facut un rulou din vrabioara si l-am legat foarte strans cu ata. Cu cat il legi mai strans, cu atat il poti taia mai bine apoi. Am luat vrabioara de vita si am perpelit-o pe amandoua partile in putin ulei de masline Costa d`Oro. Am vrut interiorul crud si sa fie maroniu pe deasupra. L-am lasat apoi la frigider ca sa pot sa-l tai fin fin.
Am pus intr-o farfurie salata, apoi carnea taiata felii foarte subtiri. Am taiat ciuperca felii fine si la final am pus aschii de parmesan.
Am facut un dressing din zeama de lamaie, ulei de masline Costa d`Oro, un pic de sare si piper. Si atat. Am adaugat totul peste salata. Daca va place sa mancati picant, la final adaugati deasupra putin ulei picant Costa d`Oro.
Este o mancare fantastica. Gustoasa. Speciala.
Bon Appetit!