Reteta aceasta este speciala datorita baitului care este putin marocan. Imi place tare. Schimba totul, nu se mai simte mirosul de seu si oricine poate savura cu placere carnea de miel. Masa de Paste va fi deosebita. Un alt plus este faptul ca ingredientele sunt la indemana oricui. Eu am cumparat tot ce imi trebuie din Cora si mi-a fost foarte usor.
De ce avem nevoie:
Pulpa de miel
Pentru bait:
O lamaie
O mana buna de masline
O lingura de mustar
Ulei de masline Costad`Oro
Un fir de cimbru
Foi de dafin
Usturoi
Piper
Pentru garnitura:
5 morcovi
4 cartofi
6 rosii cherry
O lamaie
Ardei gras daca vreti
Dovlecel daca doriti sau orice leguma preferati
Cum am preparat eu:
Am pus mielul din timp in bait. Am lasat la marinat o jumatate de zi si apoi am bagat pulpa la cuptor. Am acoperit mai intai mielul cu staniol si l-am lasat asa jumatate de ora la 180 de grade si apoi l-am mai lasat jumatate de ora fara staniol. Am lasat baitul in tava. Tot timpul fac asa pentru ca acoperind pulpa cu staniol am creat un circuit inchis, iar aburul face ca mielul sa nu fie total uscat.
Baitul ramas in tava il folosesc pentru un sos delicios. Il pun in tigaie si il las sa faca putina reductie si apoi pun unt din belsug si gata. Baitul acesta este foarte bun pentru ca mustarul si lamaia te fac sa nu mai simti mirosul de seu.
Separat am pregatit morcovi, cartofi, rosii cherry, lamaie, ceapa. Am ales arome si o garnitura mai lejera. Am lasat toate legumele in tava pe langa miel sa se gateasca impreuna. Si asta e tot.
Bon Appetit!
Pingback: Cum gatiti mielul anul asta? Recomandari de ceva retete? - IceWorld|DeuteriumCore