Pui Coquelet cu spanac

Hai să începem săptămâna cu spanac proaspăt și carne fragedă de pui, gătită în cel mai delicios mod cu putință. Și da, ați ghicit. Fac ce fac și nu mă pot abține să gătesc ceva specific bucătăriei franțuzești.
 
Ingrediente: (pentrupatrupersoane)
– un pui Coquelet;
– o legătură mare de spanac;
– patru căţei de usturoi;
– pâine pentru crutoane;
– ardei capia murat.
Pui Coquelet cu spanac
Mod de preparare:
Puiul se taie de-a lungul lui, pe jumătate.Se condimentează şi se pune la prăjit în ulei de măsline.După ce s-a rumenit un pic, adăugăm puţină apă în tigaie şi îl băgăm la cuptor aproximativ 10 minute, la o temperatură de 180 de grade.
Ȋntre timp, rupem cozile de la spanac şi îl spălăm. Rupem în bucăţele şi pâinea pe care o facem crutoane. Le stropim cu ulei de măsline și presăram deasupra lor un pic de sare, iar în tava, în care le băgăm la cuptor, adăugăm doi căţei de usturoi pentru aromă.

Punem spanacul într-o tigaie cu puțin ulei de măsline şi doi căţei de usturoi. Condimentăm cu sare şi piper, şi îl lăsăm puţin pe foc pentru că vrem doar să se înmoaie puţin.

pui coquelet cu spanac
Pentru  plating, facem un pat de spanac, adăugăm deasupra ardeiul capia taiat feliuţe subţiri.
pui coquelet cu spanac
Puiul se taie încă o dată pe jumătate după ce a fost scos de la cuptor, astfel încât să avem patru porţii şi se aşază deasupra, iar pe margine punem crutoanele.
Foto: Csilla Szasz

 

Bon Appetit!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*