Întrucât am remarcat că vă plac rețetele din Maramureș, vreau să mai împart una cu voi. Sora mea gătește des plăcintă cu mălai, spre deliciul nostru al tuturor. Mai ales când o savurăm alături de o ciorbă de fasole. Așadar, sunteți pregătiți să începem?
Ingrediente:
– 400 g făină de mălai;
– 200 g făina de grâu;
– 2 ouă;
– 200 ml iaurt;
– 100 ml ulei;
– o linguriţă de bicarbonat;
– jumătate de lingură de sare.
Mod de preparare:
Toate ingredientele se amestecă într-un castron mai mare şi adânc până aluatul devine cremos şi se lasă la “odihnit” cinci minute. Se pune la încins o tigaie cu ulei de floarea soarelui, apoi se adaugă plăcinta. Se lasă aproximativ 20 de minute pe o parte şi pe alta, până se rumeneşte.
Bon Apettit!

La noi în Salaj se face mălai dar nu se pune faina de grâu.
Buna ziua. Se poate baga la cuptor in loc de tigaie? Ati incercat cumva?
Da, se poate .