Mes amis, va propun un desert cu totul special! Anason, scortioasa si tarhon! Folosim toate aceste arome absolut incredibile, iar rezultatul nu poate fi decat pe masura asteptarilor!
Recomandarea lui Nicolai – servit alaturi de un pahar de Ballantines 1.
Ce ne trebuie:
2 pere
Zahar
Anason
Scortisoara
Tarhon
Unt
Sorbetto de mango
Cum am pregatit:
Am curatat perele si le-am taiat bucati. Mes amis, alegeti voi forma care va place. Am facut un sirop din apa, zahar, anason, tarhon si scortisoara. Am amestecat totul la cald, am lasat sa se raceasca si am adaugat perele. Am lasat totul la rece timp de o ora pentru a se patrunde aromele. Dupa care am incins putin unt intr-o tigaie si am caramelizat perele.
Intr-o farfurie adanca am pus perele, am adaugat si din sirop si un sorbetto de mango. Se serveste perfect alaturi de una din bauturile speciale de la Pernod Ricard: Ballantine’s 12 y.o.
Ballantine’s 12 y.o. – Un blended scotch whisky complex, fiecare malt din compozitia sa a fost ales cu atentie si maturat minim 12 ani. Are culoarea mierii si surprinde prin arome florale complexe, note de miere si stejar.
Bon Appetit!