O reteta clasica! Mes amis, sunt sigur ca, din cand in cand, vi se face pofta de paste carbonara. Sunt delicioase si eu unul ii apreciez tare mult pe italieni pentru acest preparat. Se face repede si e pe placul oricui. Eu am servit pastele carbonara cu un vin alb de la Crama Atelier. A pus in evidenta preparatul si rezultatul a fost exceptional.
Ce ne trebuie pentru o portie:
100 g paste de care doriti dvs. Aveti grija sa respectati timpul de fierbere
sunca
o lingura sanatoasa de smantana
un galbenus de ou
parmesan
sare
piper
Cum am pregatit:
Dupa ce s-a incins uleiul in tigaie se trage repede sunca si se adauga smantana si se lasa putin sa se reduca. Se adauga apoi un galbenus de ou, parmesanul si se lasa pana se leaga.Se pun pastele, pe care le ati fiert separat in apa si sare, si rezultatul va fi spectaculos. Potriviti de sare si piper si gata! Folositi sunca si parmesan dupa placul dvs. Sa nu va fie frica sa incercati lucruri noi. Optional puteti folosi si usturoi daca va place. Eu am pus pastele si putin la cuptor. Am presarat putin parmesan deasupra si le-am lasat putin la cuptor pana s-au rumenit deasupra. Nu dureaza mult si face ca acest fel de mancare sa fie mai special. Serviti cu un vin alb si nu trebuie sa va mai preocupati decat de companie!
Bon Appetit!