Suna sofisticat, dar nu este deloc complicat. Chiar si cand ai mai multi oaspeti, poti sa pregatesti ceva inedit, fara efort. Prezentarea acestei gustari este speciala: in pahare de sticla se asaza in straturi carne de rata, ceapa caramelizata, piure si pesmet. Arata apetisant, iar gustul este extrem de rafinat. Mes amis, va invit sa incercati o noua reteta pregatita si pentru catalogul prietenilor de la Mega Image.
Ce ne trebuie:
400 g piept de rata
3 cepe
3 cartofi mari
Patrunjel
Pesmet
Ulei de masline
Unt
Smantana
Foi de dafin
Sare
Piper
Cum am pregatit:
Cel mai mult timp in aceasta reteta il ia fierberea carnii de rata, in rest este foarte rapida. Eu am pus pieptul de rata la fiert cu apa (nu prea multa), foi de dafin, sare si piper si am lasat-o trei ore – trebuie sa fiarba in grasimea ei pana cand carnea devina frageda.
Pregatesc restul ingredientelor – tai ceapa solzisori, o caramelizez cu un strop de zahar in ulei de masline si o las deoparte. La cuptor, pun un pumn de pesmet pe care il las sa capete o culoare rumena. Apoi prepar un piure de cartofi cu unt si smantana, cat mai fin.
Cand carnea de rata este gata, o scot din oala, o las putin sa respire si apoi o tai felii mici.
Prezentarea:
Este un preparat spectaculos daca il prezinti in pahare mai generoase de sticla sau in boluri de sticla, pentru ca se construieste pe straturi.
Bon Appetit!