Am descoperit savoarea incredibila a fructului de mango in timpul vacantelor in tari exotice. In Republica Dominicana mancam incontinuu! Gustul pe care-l au fructele in tarile lor de origine este, oricum, diferit – e normal. Mie imi place mult sa combin burrata, un fel de mozzarella cu interior cremos, cu mango nu foarte copt, taiat brunoise (cubulete de 2mm x 2mm), rosii cherry, rucola, ulei de masline si reductie de otet balsamic. O reteta pregatita pentru catalogul prietenilor de la Mega Image. Asta-i bucataria: cheia e sa folosesti ingrediente de sezon, atunci cand te poti bucura de plinatatea gustului lor.
Simplu si spectaculos: acest desert racoritor iti da ocazia sa-ti folosesti imaginatia si sa creezi, cu doar cateva ingrediente, o mica opera de arta. Poti face doar cate un strat de pana cotta si de jeleu de mango sau mai multe straturi. Prezentat in pahare de sticla de diferite forme, desertul acesta este o incantare.
Ce ne trebuie:
1 mango
4 foi de gelatina
Lapte, zahar, cirese confiate
Cum am pregatit:
Prepar intai pana cotta. Incalzesc laptele, in care pun putin zahar. Iau doua foi de gelatina, le inmoi in apa calduta, apoi le pun in craticioara cu lapte si amestec bine, pana se dizolva. Torn cate putin in forme – eu am folosit diferite pahare. Oricum, e bine sa fie niste forme din sticla, ca sa se vada straturile de pana cotta si jeleu. Pun apoi paharele la rece.
Dupa o ora, cand pana cotta a capatat o textura ferma, pregatesc jeleul de mango. Pulpa de la un mango bine copt o dau prin blender, cu cateva cuburi de gheata. Iau alte doua foi de gelatina, le inmoi in apa calduta, apoi le pun in piureul de mango si amestec bine. Las un pic la racit si apoi torn in forme, peste pana cotta, si le pun din nou la frigider 2-3 ore.
Prezentarea la masa
Acesta este un desert cu care puteti sa va jucati. Eu am pus doar cate un strat de pana cotta si de jeleu, dar puteti sa faceti mai multe straturi alternative, e foarte spectaculos, mai ales la evenimente sau le petrecerile pentru copii. Eu am decorat acum cu cirese de cocktail, dar puteti folosi fructe proaspete, sorbetto, cubulete de ananas si coaja rasa de lamaie verde, care e un pic acrisoara, bucatele de ciocolata. Sau puteti sa nu folositi jeleu de mango peste pana cotta, ci piure de mango simplu, fara gelatina.
Bon Appetit!