“Nicolai”. Despre cum am realizat un vis!

Dragilor, aș vrea să vă povestesc despre un vis, un vis care de curând devenit realitate: Nicolai. Sunt un om activ, mereu cu treabă și pe drumuri. Sunt un om care iubește mâncarea bună, mâncarea gustoasă. Sunt un om care are mereu casa plină de prieteni și cea mai mare bucurie e să stau cu ei la masă, la povești. Sunt un om de business, un tată care vrea să construiască ceva pentru copiii lui. Când m-am gândit la „Nicolai” am combinat toate aceste lucruri și așa a luat naștere acest restaurant. A fost un proiect pentru care am muncit enorm pentru că de fiecare dată când încep să construiesc ceva, mă implic în totalitate, dar a fost și un proiect de suflet, pe care l-am clădit încet și cu mare entuziasm, având-o alături și pe Monica, soția mea. Aici o să găsiți o parte din mine, pentru că sunt rețete cu care am crescut, rețete ale copilăriei mele.

Mâncare bună și gustoasă. Mâncare pe care o comanzi la birou sau în drum spre casă, mâncare pe care o iei la pachet în zilele cu multă treabă și lucruri de rezolvat, mâncare pe care o pui rapid pe masă atunci când prietenii vin în vizită, mâncare pe care o poți da copilului tău în zilele în care nu ai vreme să gătești. De aici a pornit povestea și ideea lui „Nicolai”, un restaurant cu mâncare bună pentru acasă. Preparatele din meniu și-au păstrat gustul mâncărurilor românești, gustul copilăriei și al meselor în familie, având în plus o savoare aparte.

Nu întâmplător “Nicolai” este despre mâncare bună pentru prieteni. Mie îmi plac mesele bogate, cu multă lume în jur, de asta am mai tot timpul casa plină. Și îmi place să învaț de la prietenii mei, să descopăr lucruri noi. Porcheta este o rețetă pe care o știu de la un bun prieten din Baia Mare, Luiggi, alături de care am petrecut zile întregi pentru a ajunge la gustul perfect și de la care am învățat toate secretele acestui preparat atât de apreciat. Focaccia de casă pe care o folosesc pentru sandwich-uri este adusă tot de la un prieten, Radu. După ce a stat peste 10 ani în Italia, s-a întors acasă și a adus cu el gustul și secretele din peninsula. Întregul proiect este mai mult decât o afacere, este un efort susținut al unui grup de prieteni. Iar asta îl face și mai fain, îl face special.

Orez cu lapte și dulceață. Gogoși de casă. Supă de pui cu tăiței de casă. Fasole bătută cu cârnați proaspeți și castraveți murați. Sunt mâncăruri pe care le știm de acasă, gusturi cu care am crescut și de care ne bucurăm de fiecare dată. Am văzut bucuria asta în cazul prietenilor mei, care nu refuză în veci o zamă bună de pui sau niște gogoși calde, tăvălite prin zahăr vanilat. Vestea bună e că toate aceste prepararte sunt acum la un telefon distanță. Suni, comanzi, ridici comanda și masa e gata!
Sunt un om care ține mult la detalii, de asta preparatele mele nu sunt doar despre gust, ci și despre calitate. Săptămânal aduc de la o măcelărie din Maramureș cârnați și carne de porc pentru că știu că sunt mereu proaspete. Murăturile le-am pus chiar eu, după rețeteta unei bătrâne de peste 80 de ani de lângă București, care a avut bunătatea să mă învețe tot felul de trucuri. Iar pâinea de mălai, preparatul copilăriei mele, nu poate fi găsită în nicio altă parte. La fel de adevărat e și faptul că nu avea cum să lipsească din meniu.

Vă aștept cu mare drag, ne găsiți de luni până vineri, între 08.00 și 20.00, pe Calea Dorobanților 67. Mai multe despre restaurant găsiți AICI.

3 Comments

 1. Axenia Feraru

  Îmi place mămăliga pe cartoti(Tocana pe picioci)se spune in Sarasau MM cu ceapa friptă si poprica si bine-nțeles varza murata Mult respect Nicolai Sa-ți ajuta Domnul in tot ce faci

   
 2. Iubitul nostru( al romanilor) Nicolai Tand este in brand romanesc de mancare traditionala combinata cu eleganta si finetea vremurilor noastre si satisface toate pretentiile! Este tot ce ne dorim, il iubim si vrem cat mai multi romani sa se intoarca ACASA si sa faca afaceri in tara! Nicolai T si altii ca el sunt un exemplu ca se poate! Dumnezeu sa va dea putere, tarie si credinta si sa va binecuvateze minunata familie si afacerea!! Va iubim mult,mult!!!

   
 3. Crisan Daniela

  Cum putem sa comandam ?

   

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*