Intotdeauna mi-a placut sa gatesc muschi de vita. Exista multe mituri legate de vita dar, mes amis, daca aveti grija sa pregatiti totul corect veti obtine cel mai fraged si savuros preparat.
Recomandarea lui Nicolai: savurati alaturi de un pahar de The Glenlivet 12 y.o.
De ce avem nevoie:
Muschi de vita
Ceapa
Morcov
Unt
O lingurita de pasta de rosii
Trufe
Sare
Piper
Pentru garnitura:
Dovlecel
Vanata
Ardei gras
Sare
Piper
Ulei de masline
Cum am pregatit:
Am tras muschiul de vita la tigaie si apoi l-am lasat putin la cuptor. Asezonati cu sare si piper dupa gust. Am facut un sos demi glace din ceapa, morcov, bucati de carne arse putin. Toate aceste ingrediente se lasa sa faca reductie timp de doua ore. Spre final se strecoara si se adauga putin de unt. Cand e aproape gata am pus putina pasta de rosii si un pic de trufe. O trufa tocata marunt adaugata la final transforma sosul intr-unul exceptional.
Separat am pregatit legume la cuptor pentru garnitura. Am pregatit dovlecel, vinete si ardei gras. Am adaugat sare, piper si putin ulei de masline si le-am lasat sa se patrunda la cuptor. Se asaza in straturi si se serveste alaturi de muschiul de vita.
Bon Appetit!
The Glenlivet 12 y.o.
Cel mai vandut single malt din SUA si numarul 2 in lume este cunsocut ca “single malt-ul de la care a inceput totul”.
Glenlivet a fost prima distilerie autorizata din comuna Glenlivet, infiintata in 1824, cea care a definit stilul de whisky Speyside. Fiind situata la 300 metri deasupra marii, temperaturile placute inregistrate aici tot timpul anului ofera conditiile perfecte pentru maturarea malt-urilor. Cheia succesului sta in cateva detalii importante. Apa bogata in minerale provine dintr-un izvor subteran, alambicurile folosite la distilare au oforma speciala de “felinar” iar procesul de maturare este supravegheat atent zi de zi. Despre The Glenlivet 12 ani – Este un whisky de culoare aurie ce combina elegant notele de fructe tropicale cu o aroma florala ce evoca livezile de vara.