Mousse de căpșuni

Foto: Gabi Crisan
Foto: Gabi Crisan
Mi-ați scris că vă este poftă de ceva dulce, dar neapărat să fie simplu de preparat și să fie totodată un desert aromat și delicios. Așadar, căpșunile devin vedetele ale acestei rețete. Vă avertizez că mousse-ul pe care îl veți obține e atât de bun încât o lingură nu vă va ajunge.  Și va fi musai să îl împărtiți cu cei dragi.
 
Ingrediente (pentru două persoane):
-2 albușuri;
-100 g de căpșuni
-2 ml de vin de Porto
-2 linguri de zahăr
-ciocolată After Eight
-puțin piper
-fulgi de migdale
 mousse de capsuni
Mod de preparare:
Punem în blender căpșunile cu o lingură de zahăr, cu vinul de Porto, și adaugăm și puțin piper
Separat, batem albușurile cu o altă lingură de zahăr până obținem o spumă. Încet, încorporăm mousse-ul de căpșuni în spuma de ouă.
Ornăm cu o tabletă de ciocolată After Eight, fulgi de migdale și o căpșună
Foto: Csilla Szasz
Foto: Gabi Crisan
Bon Appetit!
 
    Tips: Când batem albușurile, putem adăuga zahăr praf.

2 Comments

  1. Andreea Vlad

    Esti incredibil Nicolai! Iubesc toate retele tale, le pretuuesc mai mult decat oricare alta reteta.
    Imi placi si tu, esti un tip carismatic si inteligent.
    Recunosc ca am o slabiciune si pentru accentul tau 🙂
    Succes in tot ceea ce faci!
    Andreea V.

     
  2. 🙂 in copilaria mea ( care nu este de data foarte recenta) acest desert se numea ” spuma de capsuni” , reteta era : 1 albus de oua , o cana de zahar , o cana de capsuni ( fragute , zmeura) … bineinteles ca de restul ingredientelor din reteta lui Nicolai nu era vb ( nu auzisem macar de ele ;))) … era bun , parfumat , racoros , dulce … pacat ca am renuntat la el , il consider „bomba calorica” 😉

     

Dă-i un răspuns lui Andreea Vlad Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*