Mes amis, tare m-am bucura sa gatesc alaturi de unul dintre concurentii din primul sezon Top Chef. Alexandru Razvan este foarte talentat. Stiati deja, dar si o sa vedeti acest lucru din nou din reteta de mai jos. Scoicile pe care le-am gatit impreuna au primit laude de la toti prietenii pentru care am gatit noi. La fel vi se va intampla si voua. Nu aveti cum sa gresiti. Noi am ales si un vin deosebit de la Crama Atelier, un Savignon Blanc. Incercati?
De ce avem nevoie pentru o portie:
100 de grame de chalota sau praz
150 ml de smantana lichida
200 de grame de midii
Piper
Sare
50 gr de unt
Patrunjel
30 de vin alb
Cum se prepara:
Curatam bine midiile de alge si le rezervam acoperite cu o carpa umeda. Punem o tigaie la foc mic, dupa care adaugam untul si cand acesta s-a topit adaugam chalota ori parzul tocat julien. Dupa ce s-a calit putin adaugam vinul si lasam aproximativ 2 minute pana ce acesta scade.
Adaugam midiile si acoperim cu un capac. Cand acestea s-au dedeschis aproape in totalitate adaugam smantana si dupa ce incep sa fiarba punem sare, piperul si patrunjelul tocat.
Bon Appetit!