Mi-am făcut poartă de moroşan!

Dragilor, ştiţi cât de mult iubesc tradiţiile şi cât de mult îmi doresc ca ele să fie păstrate şi duse mai departe. Maramureşul istoric, locul în care eu m-am născut şi am crescut e plin de obiceiuri şi lucruri păstrate din bătrâni, care sunt foarte aproape de sufletul meu. Ca un moroşan adevărat, anul acesta mi-am făcut o poartă tradiţională acasă, la Rozavlea. E casa părintească, locul din care eu provin şi care mă reprezintă în totalitate! Porţile din lemn masiv sunt un simbol al Maramureşului. Cred că nu există album foto sau reportaj despre această zonă în care ele să nu fie incluse.
Poarta am comandat-o încă din decembrie, pentru că durează câteva luni până este gata. A fost făcută de meşteri populari din Bârsana, care sunt renumiţi în zonă pentru aşa ceva. Am ales câteva simboluri reprezentative care să fie sculpatate pe ea: soarele – simbolul satului meu, brâul – semn de continuitate şi grâul – semn de prosperitate. Imediat după ce a fost montată vă mărturisesc că am stat minute bune şi m-am uitat la ea cu o mândrie şi o bucurie de nedescris. Casa mea e mereu plină de prieteni şi acum mă bucur că de câte ori o să-mi treacă pragul, vor simţi că intră pe poarta unui moroşan adevărat, de pe Valea Izei, pentru că eu sunt şi voi fi mereu Nicolai a lui Zaharia din Rozavlea.

5 Comments

 1. Sunteti un om minunat,aveti o familie minunata!!Va urmăresc cu drag emisiunea si Dumnezeu sa va dea tot ce i mai bun pe lume ptr ca meritati.

   
 2. Foarte frumoasa. Sa o stapaniti sanatosi. Am o curiozitate, cam la ce suma se ridica o asemnea lucrare. Merci

   
 3. Frate Drag Nicolai si cinstit consatean Felicitari Ptr tot ce faci ptr comuna noastra si tara noastra Dumnezeu sa-ti dea sanatate tie si fam tale si la toti Romani.

   
 4. MINUNAT arata.Te urmaresc la emisiunile tale culinare ,esti un om minunat.Un OM care nu a uitat de unde a plecat si este mandru ca este roman.Felicitari si mult succes in tot ceea ce faci .Sanatate si toate cele bune tie si familiei tale.

   
 5. Poarta rezista numai la cei care au minge si bata de oina in casa 😉

   

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*