Let the music play!

În ciuda vremii de afară, m-am trezit incredibil de bine dispus. Iar după o oră petrecută la sală, am o energie și un chef nebun de muncă. Nu e tocmai ceva nou. 🙂
Dintotdeauna, încerc pe cât posibil să mă bucur de viață, să râd, să văd partea plină a paharului. Și chiar dacă se întâmplă să mai am și zile proaste, mă deconectez conducând și ascultând la maxim muzică veche franțuzească. Sunt un romantic, ați ghicit. Recunosc însă că nu mă dau în lături nici de la rock-ul englezesc.
O ador pe Janis Joplin. Ori de câte ori o ascult, îmi vine în minte Samuel, un prieten bun din Franța, de la care am împrumutat de altfel obiceiul de a-i fredona melodiile.

Sursa foto: thisdayinmusic.com
Sursa foto: thisdayinmusic.com

Îmi place mult și Jeff Buckley. Muzica lui mă relaxează, mă încarcă cu energie şi mă binedispune, contrar a ceea ce se spune despre muzica lentă. Când lucram la Paris, la La Cantine du Foubourg 105, îmi plăcea să închid restaurantul pe melodia lui, Hallelujah. Dacă nu ați mai ascultat-o demult, acum e momentul.

Sursa foto: taringa.net
Sursa foto: taringa.net

Padam, padam, padam/ Des „Je t’aime” de quatorze-Juillet/Padam, padam, padam/ Des „Toujours” qu’on achete au rabais… Cu siguranță, ați recunoscut versurile pe care le cântâ inconfundabil Edith Piaf. Eu, unul, știu versurile pe de rost.

Sursa foto: allmusic.com
Sursa foto: allmusic.com

Ascult multă muzică franțuzească. Și asta pentru că îmi aduce aminte de perioada în care am stat la Paris. Pradoxal, atunci când eram acolo, îmi plăcea să-i ascult pe fraţii Petreuş de fiecare dată când mi se făcea dor de casă. Ironic, nu?
Pe voi ce muzică vă relaxează? Ce muzică vă place să ascultaţi la drum lung sau atunci când sunteţi plecat de acasă? Mai jos aveți playlist-ul meu pentru ziua de azi, dar aștept și sugestii de la voi. Promit să le ascult.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*