Fără bani înainte de vacanţă

Nicio vacanţă fără peripeţii. Asta pare să fie motto-ul nostru în fiecare vară. Nici de data asta lucrurile nu au stat altfel. Cu o seară înainte de marea plecare, pe la ora 23.00, m-am dus la bancomat să scot banii necesari. Dar cardul meu a rămas blocat. Ce puteam să fac la ora aceea?! Aveam avion a doua zi la 10.00 dimineaţa şi eu – nici un leu în buzunar. Mi se cam înmuiaseră genunchii. Noroc cu soţia mea, Monica, şi cardul ei, pe care mai erau bani. Vă spun, nevasta e baza! 🙂 Anul ăsta am ales să mergem tot în Grecia, e una din destinaţiile noastre preferate, şi pentru prima oară după mult timp, am avut o vacanţă de 10 zile! Tot anul, copiii mei mi-au spus că vor să meargă la un tobogan mare, să se joace cât e ziua de lungă. Am ales Costa Navarino pentru ei, fiind un loc foarte prietenos pentru familiile cu copii. . Ştiţi cât s-au dat pe tobogan în cele 10 zile? Doar câteva ore, evident! 
Odată cu plecarea asta, mi-am dat seama că eu nu-s făcut să stau prea mult în vacanţă. Sunt agitat, obişnuit cu un ritm de viaţă alert, nu pot sta prea mult timp locului. Ieşirile mai scurte mă ajută mai mult să-mi încarc bateriile, pentru că altfel, după câteva zile, încep oricum să mă ajungă tot felul de gânduri despre treburile pe care le mai am de făcut. Mă gândesc că odat[ cu trecerea anilor oi ajunge şi eu mai calm :).
Inevitabil, toate plecările mele se leagă şi de mâncare, aşa că nişte sfaturi cred că sunt mereu binevenite! Cand ajungeţi în Grecia, cel mai bine mâncați în tavernele tradiționale. Cum le recunoașteți? E simplu! Sunt cele care nu au meniuri în engleză sau în alte limbi, cele mai retrase și fără multă reclamă. De meniuri nu veți avea nevoie pentru că e suficient să întrebați chelnerul care e mâncarea zilei. Mergeți pe mâna lui!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*