Dispozitivul care iti permite sa bei vin fara sa desfaci sticla

Dragilor, vreau sa va povestesc despre un obiect extrem de folositor iubitorilor de vinuri. Stiti cu totii ca vinul isi pierde din proprietati la scurt timp dupa ce ai desfacut sticla, iar asta poate fi o problema atunci cand iti place sa bei un pahar din cand in cand sau cand vorbim despre un vin de colectie pe care iti doresti sa il savurezi. Dispozitivul de care va vorbesc iti permite sa torni vinul fara a desface sticla! Cum este posibil? Coravin, caci acesta este numele lui, este un gadget prin care dopul este patruns cu un ac foarte fin care trage vinul din sticla si umple golul cu argon, un gaz nobil, incolor, fara miros, care se gaseste in atmosfera si care nu modifica in niciun fel proprietatile bauturii. Astfel, vinul ramas in sticla nu se oxideaza si poate fi servit oricand veti dori.

13318446_10209710864437285_1441021970_n

Dispozitivul este foarte util si celor care detin un bar/un restaurant pentru a servi vinul in cele mai bune conditii. Eu il folosesc de ceva vreme “La Cantine de Nicolai” si va spun sincer ca mi se pare o super inventie. Poate fi de asemenea si un cadou foarte potrivit in cazul in care aveti prieteni pasionati de vinuri.

Ceea ce este foarte interesant la Coravin este faptul ca a fost inventat de Greg Lambrecht, un inventator de aparate medicale, cu un background puternic in fizica nucleara si inginerie medicala, mare pasionat de vinuri si de tot ce inseamna tehnologie. El si-a propus sa alature aceste domenii  si sa creeze un produs care sa-i permita sa savureze un pahar de vin, fara a fi nevoit sa consume intreaga sticla. Ideea i-a venit in timp ce lucra la un aparat menit sa intervina in sistemul vascular cu niste ace foarte fine.  A petrecut apoi peste 13 ani de zile testand si imbunatatind acest dispozitiv, Coravin, ce avea sa devina revolutionar in lumea pasionatilor de vinuri.

13342132_10209710864357283_191507745_n

Robert Parker, cea mai ascultata voce in domeniul  vinului din intreaga lume, ale carui recenzii sunt luate drept reper de specialisti si buyeri din SUA si din toata lumea  spune despre Coravin ca este un produs revolutionar, care  l-a dat pe spate pur si simplu. Ca sa va faceti o idea despre cine vorbim,  trebuie sa va povestesc ca Parker a fost numit de Financial Times drept „the world’s most prized palate” (cel mai valoros degustator din lume) iar in The Wall Street Journal a fost catalogat ca  fiind „the world’s most powerful wine critic ” ( cel mai puternic critic de vin la nivel mondial”).

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*