De ce amână românii să spele vasele? (P)

Dragilor, în ultimele zile v-am tot întrebat care este motivul pentru care amânați să spălați vasele sau dacă faceți asta. Răspunsurile voastre, unele dintre ele, au fost total neașteptate! Așa cum vorbeam noi și acum ceva vreme, spălatul vaselor e cotat ca fiind o acțiune casnică de care toată lumea fuge și mă gandeam să vă prezint și un alt punct de vedereJ Să vă arăt și partea plină a paharului, așa cum o văd eu. Voi mă cunoașteți și stiți că mie îmi place să iau ce-i mai bun din orice fac.

Așadar, o să vă las câteva din răpunsurile pe care mi le-ați dat, însoțite și de o sugestie din partea mea.

Claudia Jinariu spune: „Pentru ca veșnic sunt vase de spălat! Spăl o tură și miraculos imediat apar altele, și altele..”

Claudia, ai perfectă dreptate, dar nu știu cum se face că miracolul nu e niciodată invers și nu se spală singure 🙂

Avram Ioana Bianca Vasele:  „Nu se termină niciodată! Fac mâncare – o grămadă de vase, mâncăm, 5 la masă mereu – iar vase, toată ziua vase! Câteodată le mai las că mi se ia de ele”.

Ioana, îți spun cum procedez eu: mi-am făcut un playlist, îmi pun căștile în urechi și altfel dau din mâini. O altă chestie a fost implicarea copiilor, care se bucură că se mai joacă în apă, facem și ceva împreună și e un moment al nostrum de care am învățat să ne bucurăm după ce ne ridicăm de la masă.

Titiana Onea: „Poate se gândește soțul să le spele!”

Tatiana, eu sper că soțul tău citește articolul ăsta și îți face o surpriză. Poți să îi dai link-ul, mesajul va fi subtil 🙂

Carmen Miron: “Poate se spală singure”.

Dacă vreodată ți se întâmplă asta, să-mi spui și mie cum ai făcut 🙂

Andreea Teo:  “Nu îmi place să văd vase în chiuvetă așa că după ce am mâncat le spăl….. Și in acest fel fac și puțină mișcare…”

Andreea, și eu procedez la fel. De cele mai multe ori îmi pun și niște muzică în timp ce fac asta.

Raluca Gioanca: “ Oboseală și câteodată foarte multă oboseală!”

Raluca, eu am încercat să fac din spălatul vaselor un moment de relaxare. Rămân eu cu gândurile mele și așa am ajuns să apreciez acest moment.

Florin Art:  “Aștept vecina să le spele…”

Florin, ție nu pot decât să îți urez mult succesc! Să știi că noul Pur 5 are niște arome care miros foarte bine, poate așa îți convingi vecina 🙂

Deea Kitty: “Lenea de după masă! Pentru că am stat mult în bucătărie și aș vrea să rămân cu satisfacția că stau la masă și nu e nevoie să mă întorc în bucătărie!”

Deea, dar nu e satisfacția mai mare când știi că termini toată treabă? La mine așa stau lucrurile. 🙂

Anca Valea: “Ioooooi cand vine vorba de vase mă apucă o lene de numa!”J

Anca, lenea asta ne consumă tare mult timp și nu prea merită!  Nu facem decât să amânăm momentul  în care se vor întâmpla lucrurile și să pierdem timpul. Părerea mea!:)

Ca o concluzie după zecile de mesaje primite de la voi, există două  motive principale pentru care românii amână spălatul vaselor: lenea și oboseala. Le cunosc și le înțeleg pe amândouă. În viața de zi cu zi există tot felul de acțiuni pe care suntem nevoiți să le facem, așa că mai bine le transformăm în ceva plăcut. În plus dacă vorbim de vase, cu  noul Pur 5 este și de 5 ori mai simplu să ne îndeplinim misiunea. Când știi că ai la îndemână un detergent care elimină grăsimea, crustele, resturile de mâncare arsă, mirosurile neplăcute și curăță mii de vase, chiar poți transforma această activitate în ceva mult mai plăcut! Despre lene…aici, dragilor, ține de noi să ne mobilizăm și poate spălatul vaselor e un exercițiu bun. Eu am avut mereu o vorbă: “lenea slujește omul ca omida pomul”, așa că nu vreau să-i fac loc în viața mea. Prin urmare, dragilor, să ne apucăm de treabă, căci „Nu te omoară treaba, cât grija ei”:).

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*