Îmi place tare fasolea. Iar la Maramu, încă din copilărie, am învățat să o pregătesc în cele mai delicioase feluri. Cutreierând prin lume, mi-a intrat însă la suflet o rețetă mexicană, care pune cu adevărat fasolea în valoare. Carne tocată, fasole, multe condimente și roșii servite lângă un orez aburind. Chiar mi s-a făcut foame!
Sfatul meu este unul singur: nu vă temeți să îl faceți puțin mai picant!
Ce ne trebuie:
1 kg de carne vită tocată;
2 cepe;
3-4 căței de usturoi;
2 conserve roșii bucăți;
Boia picantă;
Sos tabasco;
Pastă de ardei iute;
2 conserve de fasole boabe- aproximativ 700 g;
3 foi de dafin;
O lingură de coriandru;
200-300g orez;
Sare;
Piper;
Ulei de măsline;
Cimbru uscat.
Cum am pregătit:
Am încins ulei de măsline într-o tigaie, și am călit ceapa și usturoiul. Apoi, am adăugat carnea și am călit în continuare. Am pus sare și piper după gust. După ce carnea și-a schimbat culoarea, am adăugat boia, tabasco, ardei iute, coriandru, foi de dafin și roșiile tăiate cubulețe. Am pus și fasolea și am lăsat totul să se pătrundă la foc mic timp de 40 de minute.
Separat, am fiert puțin orez în apa în care am adăugat sare și un strop de ulei de măsline.
Bon Appetit!
Pe gustul meu! Voi incerca reteta, cat de curand.
Super, sa ne spui cum ti-a iesit! Poate ne arati si o poza. 🙂