Ai cel puțin un motiv să zâmbești!

Dragilor, un proverb japonez spune că cel care zâmbește în loc să se înfurie este mai puternic! Asta este o lecție pe care am învățat-o de-a lungul vieții. Optimismul și gândul bun sunt arme imbatabile pe care fiecare dintre noi le are, trebuie doar să știm și să vrem să le folosim.

Eu zâmbesc de când mă știu. Asta am învățat și acasă. Părinții ne-au spus întotdeauna să fim buni, pentru că în viață primești ceea ce oferi, iar atunci când ți se face o nedreptate, nu e neapărat pierderea ta, ci e mai mare pierderea celui necinstit.

Zâmbetul, pe cât pare de banal, pe atât este de valoros. Este ca o adevărată pastilă care poate face minuni. În momentul în care zâmbim, mușchii se relaxează și ne eliberăm de stress. Acestea sunt fapte dovedite științific. În urma unor studii, s-a demonstrat că atunci când râdem cu poftă ajutăm chiar și la întărirea sistemului imunitar. Un alt rezultat foarte interesant, scos la iveală de cercetătorii britanicii, vorbește despre faptul că starea de bine pe care ți-o provoacă zâmbetul este echivalentul a 2000 de tablete de ciocolată!

Chiar dacă de multe ori nu e ușor, trebuie să găsim motive să zâmbim. Trebuie să ne bucurăm de ceea ce avem și să vedem partea plină a paharului. Cred că asta este de fapt secretul fericirii!

zambet1

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*