Zacusca de post cu ciuperci a la Maramu

Mes amis, trebuie sa faceti zacusca cu ciuperci. V-am spus deja ca tare-mi plac ciupercile mai ales ca imi aduc aminte de Maramu. E o reteta pe care am pregatit-o cu Ela Craciun, este tare gustoasa. Se prepara cu drag, iar rezultatul este delicios. 

 

_DSC2276

 

Ce ne trebuie:
5 kg ciuperci
3 kg de vinete
3 kg de ardei gogosari (poti folosi si ardei capia)
2 kg de ceapa
1 kg de morcovi
2 kg rosii
400 g bulion
1l ulei
Foi de dafin
Sare
Piper

 

_DSC2262

 

Cum se prepara:
Calesti ceapa si apoi adaugi morcovul si il calesti si pe el bine. Dupa care se pune ardeiul copt, vinetele si in final rosiile si bulionul. Se lasa pe foc molcolm cat este nevoie, fara graba, in tihna. Ciupercile se fierb inainte si se dau prin masina de tocat si se adauga la final. Aveti grija sa alegeti rosiile mai coapte si nu verzi. Vinetele si ardeii (gogosari) se coc inainte, se taie cat de marunt va place si se pun peste ceapa si morcov. Condimentati dupa gust cu sare, piper, foi de dafin. Nu trebuie sa va speriati de zacusca. De fapt, este tare usor sa o faci si tare gustoasa. Eu as mânca mereu zacusca, mai ales din aceasta cu ciuperci. Când eram mic culegeam saci de ciuperci. O parte duceam acasa, o parte vindeam. Mi-e drag Maramuresul si tot ce vine de acolo. Trebuie sa incercati si voi aceasta reteta.

 

_DSC22931

 

Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook5Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments are closed.