Vrei să fii chef? Iată câteva sfaturi pentru o carieră în bucătărie

 
Am primit multe emailuri de la voi în care mă întrebați ce sfaturi i-aș da cuiva care visează să devină chef.
 
În ceea ce privește o carieră în bucătărie, rețeta succesului nu se bazează doar pe pasiune, ci și pe seriozitate, respect și consecvență. Te așteapă multe ore petrecute în picioare de dimineață până seara, dar și presiunea de a te ridica la înălțimea dorințelor clienților tăi. Dacă nu ești disciplinat și inventezi tot felul de pretexte, lași pe mâine ce poți face azi, mai bine te orientezi către altceva (nu mă întreba către ce altceva pentru că nu știu).
 
În plus, nu e suficient să știi să gătești. Trebuie să fii foarte strict, să îți alegi cele mai bune ingrediente, să îți faci un rețetar.Notează-ți gramajele pentru o rețetă ca să ai continuitate și ca să fii sigur că gustul mâncării nu variază. Și nu uita că igiena joacă un rol crucial în cariera ta. Mai mult, respectă-ți colegii și nu găti morocănos.
 
Într-un restaurant, mâncarea trebuie să fie ireproșabilă, de la gust până la aspect, fără jumătăți de măsură. Greșelile nu sunt permise. E oblgatoriu ca preparatele tale să corespundă celor mai înalte standarde. Știu, nu e o meserie deloc ușoară, dar nimic nu se compară cu satisfacția pe care o ai când clienții pleacă mulțumiți.
 
Dacă îți dorești un restaurant, nu te angrena într-un astfel de proiect dacă nu ești pregătit să lucrezi în continuu, ani de zile.  Muncești și în weekenduri, și când prietenii tăi pleacă în vacanță. Nu există pauze. Dar dacă pui suflet în ceea ce faci, nici nu vei ști când a zburat timpul și visul ți s-a îndeplinit.
 
Pentru mine, imposibil e doar un cuvânt. Si de multe ori, imi vine in gand gluma unui prieten care ori de cate ori, dadeam de greu, imi spunea ca imposibil inseamna de fapt i’m possible. Nicio meserie nu e ușoară. Orice drum ai alege în carieră va fi presărat fără îndoială și cu obstacole. Dar dacă insiști, dacă te încăpățânezi să îți vezi visul cu ochii și ești dispus să muncești, să fii corect și să nu trișezi, totul devine posibil.
 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*