Vongole cu sos de usturoi și vin alb

Dragilor, marea ne face multe cadouri, iar scoicile sunt unul dintre ele. Eu mă declar un mare fan, mai ales că este un preparat care se gătește atât de ușor. Tot ce trebuie să faceți este să fiți atenți atunci cănd le alegeți: verificați bine termenul de garanție și aveți grijă să fie închise, asta e un semn că sunt proaspete.  În rest, cu niște pătrunjel, câțiva cătei de usturoi și un pic de vin alb, aveți pe masă un deliciu! Poftă bună!

vongole-cu-sos-de-usturoi-și-vin-alb-10

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 50 g unt
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 4-5 căței de usturoi
  • 150 ml vin alb sec
  • 1 kg scoici Vongole
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare și piper după gust

[preparare title=”Mod de preparare”]

Punem uleiul de măsline într-o tigaie, la foc mediu, adăugăm untul și îl lăsăm să se topească.
Adăugăm usturoiul curățat și răzuit, amestecăm de câteva ori în tigaie, să se aromatizeze untul, apoi turnăm vinul și îl lăsăm să fiarbă, pentru un clocot sau două.
Adăugăm scoicile curățate și le lăsăm să se prepare 6-7 minute, până când se deschid.
Pe cele care nu se deschid le aruncăm.
Tocăm pătrunjelul mărunt și il adăugăm peste vongole.
Asezonăm cu sare și piper, mai amestecăm de câteva ori și transferăm vongolele pe platoul de servire.
Simplu, rapid, gustos și sățios, ce am putea să ne dorim mai mult?
Bon apetit!

Foto credit: Roi Soleil Studio

[/preparare]

Da-i share
Share on Facebook128Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*