Vinete la cuptor cu sos bolognese

Combinația dintre vinete rumenite la cuptor și carne de vită tocată e incredibil de apetisantă. Așa că m-am decis să o includ în rețeta de azi. Ready?

 
Ingrediente
-1 vînătă  de dimensiune medie;
-200 gr carne de vită tocată;
-2  cepe;
-2 morcovi;
-1 cățel de usturoi;
-3 roșii coapte;
-ulei de măsline;
-sare.
 
Mod  de preparare
Începem prin a tăia vînăta în două (pe lungime), iar apoi îndepărtăm miezul. Stropim interiorul vinetei cu ulei de măsline și presărăm puțină sare pentru a elimina eventuala zeamă a vinetelor care poate fi amară.
Introducem  vinetele la cuptor între 10 și 12 minute , până acestea se rumenesc.
În continuare ,în ulei încins, călim ceapa tocată mărunt ,morcovul ras și usturoiul mărunțit , ce dă aromă preparatului . Între timp adăugăm carnea de vită peste amestecul din tigaie.
Miezul vinetei nu îl vom arunca. Îl tăiem brunoise și îl vom adăuga și pe acesta peste amestec.
_MG_0058
Următorul pas este prepararea sosului de roșii.Vom folosi roșii foarte coapte. Le vom tăia foarte mărunt,până când acestea vor lăsa un suc propriu .Sosul obținut îl adăugăm în tigaie peste amestecul de legume și carne tocată ,lăsându-l să se rumenească.
_MG_0061
În final,punem jumătățile de vînătă scoase de la cuptor, într-o farfurie,  le umplem cu mixul de carne și legume trase la tigaie , iar preparatul poate fi servit.
 _MG_0083
photo:Gabi Crisan
photo:Gabi Crisan
Tips:Pentru culoare, puteți adăuga și o lingură de bulion.
Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*