Vichyssoise (crema de praz)

Mes amis, tare-mi place reteta aceasta. E pregatita impreuna cu Razvan si respecta dorintele noastre: ingrediente accesibile, gustoasa tare si, mai ales, se prepara imediat. Incercati?

Praz

De ce avem nevoie:

300 de grame de de praz (doar partea alba)

50 de grame de unt

10 ml de ulei de masline

1 ceapa mica

 un cartof mediu

100 militri de smantana lichida

un adrei gras rosu

o bagheta

200 ml de supa de legume sau pui

supa praz retetele lui nicolai (3)

Cum se prepara:

Calim prazul tocat julien cu cartofii si ceapa in uleiul de masline si untul topit pana cand acestea se cristalizeaza. Dupa aceea adaugam supa de legume sau pui si lasam la fiert la foc mic, pastrand capacul.

Cand acestea fierb bine le blendam si adaugam smantana lichida, dupa care le potrivim de piper si sare. 

Separat calim ardei gras rosu cu julien de praz pe care il asezam pe o felie de paine prajita si folosim ca decor.

supa praz retetele lui nicolai (2)

Bon Appetit!

 

Da-i share
Share on Facebook17Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest2Email this to someone

Comments are closed.