Vacanța în care am renunțat la gătit

Dragilor, de câteva zile m-am întors din vacanță. La recomandarea unui prieten grec am fost în Paros, Grecia. E a doua oară când ajung în țara asta, care mi se pare destinația ideală. Mâncare bună, peisaje extraordinare, prețuri rezonabile și nu foarte îndepărtată.
Paros e o insulă pe care v-o recomand în cazul în care vă plănuiți vacanța. Multă marmură albă, străzi invadate de flori, plaje liniștite. Pe unde mă duc, mie îmi place să stau de vorbă cu localnicii, să aflu de la ei povești, legende, istoria locului. Așa am aflat că Paros a fost cel mai mare furnizor de marmură al Greciei, că din marmura de Paros s-a construit chiar și faimoasa statuie a lui Venus din Milo. Stând de vorbă cu oamenii de aici, mi-au mai spus ca plajele lor sunt căutate de surferii din lumea întreagă, datorită valorilor. Eu nu practic acest sport, dar pentru cei pasionați, e un loc nemaipomenit.
IMG_1990

Am vrut ca împreuna cu Monica și copiii să ne bucurăm de câteva zile de liniște, liniște totală, după un an încărcat. Asta am și facut. A fost prima vacanță în care nu am gătit absolut deloc. Până acum se întampla întotdeauna să mai fac un grătar, să mai prepar o pastă, dar de data asta am pus mâna pe cuțit numai ca să îmi tai mâncarea din farfurie. În schimb, am adunat o grămadă de rețete pe care abia aștept să vi le prezint. Rețete simple, combinații inedite, cu un gust senzațional.
IMG_2045

Zilele au trecut tare repede. Am colindat plajele, ne-am bucurat de mare, am facut castele din nisip și am mâncat bine. Timpul pe care îl petrec cu Monica, Ilona și Iancu sunt cea mai bună sursă de energie. Zile pline, în care să stăm împreună de dimineața până seara, să ne bucuram unul de celălalt, sunt tot ce am nevoie! Copiii mei au crescut și relația dintre noi trece acum la un alt nivel. Stăm la povești, avem tot felul de discuții, lucru care pe mine mă face extraordinar de fericit. Dimineața, când îl iau pe Iancu în brațe, îmi aduc mereu aminte de tata, pentru că noi am avut o relație foarte strânsă. E un sentiment pe care nici măcar nu-l pot descrie. Așadar, dragilor, bucurați-vă de vacanță oriunde ajungeți, bucurați-vă de voi și de cei dragi. Cu asta rămânem pâna la urmă în viață.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*