Vă invit la…piață

Da, la piață. Nu știu alții cum sunt, dar eu merg la piață în fiecare weekend, fără excepție, iar uneori, ajung și în timpul săptămânii. În general, îi iau pe Ilona și pe Iancu, și împreună, facem cumpărături pentru întreaga săptămână. Mie îmi place să văd fructele, legumele sau verdeața pe care urmează să le gătesc. Mă inspiră să creez noi rețete. În plus, nimic nu se compară cu mirosul unei roșii proaspete din grădină, cu a cireșelor coapte sau a unei legături de ceapă verde.

Așa că azi, vreau să vă împărtășesc și vouă câteva trucuri de care țin cont când merg la piață.
 
·         Nu trebuie să alegeți doar fructe și legume care arătă impecabil.
·         Dacă vrei să cumperi fasole verde, asigură-te că e crocantă și să nu fie ajunsă la maturitate. Iar când o rupi, verifică să nu fie ațoasă.
·         Evită să cumperi fructe când nu este sezonul lor. Am remarcat că de exemplu, atunci când apar primele căpșuni, toată lumea se înghesuie să le cumpere. Dar nu sunt coapte, au un gust acrișor, iar prețul este exagerat. Un fruct care este lăsat să se coacă în voie are un miros inconfundabil. Seamănă cu cel pe care îl aveau fructele pe care le mâncai în copilărie direct din pom, de exemplu.
·         Dacă vă e poftă de porumb fiert, desfaceți unul. Cumpărați porumbul atunci când are culoare galbenă ca mălaiul.
·         Eu, unul aleg produse românești pe cât posibil. Sunt foarte bune și foarte gustoase. Oamenii care le cultivă în grădina lor merită tot respectul și aș vrea să le mulțumesc pe această cale.
·         Să nu vă fie jenă să încercați produsele.
·         Eu mă împrietenesc cu vânzătorii, care au marfă de calitate și le devin client fidel. Astfel, sunt întotdeauna sinceri și îmi spun dacă produsele au fost aduse în ziua respectivă sau nu.
_MG_7059
_MG_7133-2
 
Spor la cumpărături, dragilor!
 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*