Trei restaurante pe care să nu le ratezi în Paris

Știu că cei mai mulți dintre voi își petrec Paștele înconjurați de familie acasă, dar când am început să scriu postarea de azi, m-am gândit și la cei care vor să profite de scurta vacanță și să dea o fugă până la Paris. Dacă aveți drum pe acolo, am trei propuneri de restaurante senzaționale.
Dacă le treceți pragul, mă veți ține minte că vi le-am recomandat. E adevărat că nu veți găsi pască sau drob de miel , dar e o condiție pe care v-o asumați când călătoriți de Paște. Oricum, și dacă mergeți la Paris în altă perioadă a anului, faceți o rezervare la Higuma, la restaurantul de la Hotel Costes sau la Le Quinzieme.
Higuma este un restaurant cu specific japonez în care ţi se găteşte în faţă. La ora prânzului oamenii fac rând în faţa restaurantului, aşteptând să prindă un loc. Nu este un restaurant luxos, este un loc în care se mănâncă foarte bine. Este special creat pentru japonezii care vin în vacanţă, dar mie şi Monicăi ne place foarte mult să luăm prânzul acolo. Acolo ne-am împrietenit cu unul dintre conductorii celui mai rapid tren din lume, Shinkansen, care ne-a sfătuit cât de picantă trebuie să facem mâncarea astfel încât să fie delicioasă. Am aflat multe ponturi de la el. La acest restaurant poţi mânca delicios şi copios cu doar 12 euro, iar mâncarea este senzaţională.
Higuma
Hotel Costes este un loc faimos în Paris, lângă Place Vendôme, cu o terasă genială, tipic pariziană. Când locuiam în Franţa mergeam acolo ca la mine acasă, eram bun prieten cu toţi. Special la acest restaurant este faptul că un artist exclusiv al localului, Stéphane Popompougnac, a devenit faimos datorită muzicii sale de la Costes. Aici, mâncarea peferată a Monicăi este limba de mare (sole), iar a mea le tigre qui pleure. Fiind un local frecventat de multe staruri, aici, am avut plăcerea să iau cina alături de Monica Bellucci sau Yves Saint Laurent. Cu toateastea, preţurile nu sunt foarte piperate. Raportul calitate-preţ este echilibrat.


Le Quinzième este un alt restaurant preferat de-al meu. Are o stea Michelin, iar chef-ul de acolo, Cyril Lygnac, este unul dintre prietenii mei buni. L-am cunoscut pe vremea când lucra la restaurantul lui David Guetta, mergeam deseori la mare împreună, la Saint-Tropez, la Cannes, iar de atunci ţinem legătura. Mereu când merg la Le Quinzième, îmi iau de acolo un meniu de degustare. Este locul perfect pentru răsfăţ în care se bea un vin bun, în care nu mai e nevoie să asezonezi mâncarea pentru că este perfectă.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*