Ton rosu pe pat de legume

Arata sofisticat, dar cere doar un pic de rabdare si, evident, ingrediente de buna calitate. Tonul e sanatos si gustos, mie-mi place sa-l mananc si crud. Iar cu aceasta garnitura, este nemaipomenit. Mes amis, va invit sa incercati o noua reteta pe care am pregatit-o si pentru catalogul prietenilor de la Mega Image.

TON ROSU

CE NE TREBUIE:

                         Doua felii de ton proaspat

                        1 vanata mare

                        2 dovlecei

                        2 ardei grasi rosii

                        Supa de legume

                        Sos de soia

                        Piper alb, usturoi

                        Seminte de susan

foie gras cu dulceata mega image (4)

PREPARARE:

 O sa fac intai un pat de legume din vanata, dovlecel si ardei gras rosu. Tai vanata in felii groase de jumatate de cm, tai dovleceii pe lung, iar ardeiul, curatat, il bag la cuptor cu sare, piper si ulei. Frig la gratar feliile de dovlecel, pe fiecare parte. Prajesc in putin ulei feliile de vanata. Scot ardeiul gras de la cuptor.

 Pe o tava mai groasa, fac un pat din aceste le­gume. Intai astern un strat din feliile de dovlecel la gratar. Apoi, in cruce, un strat cu feliile de va­nata. Torn peste toate un pic de supa de legume, aromata cu un strop de usturoi, apoi adaug sare si piper. Scot ardeii de la cuptor, ii despielitez si ii asez deasupra celorlalte legume.

Acum pregatesc tonul. Am doua felii groase, peste care pun un pic de ulei de masline, sare si piper alb. Il fac in tigaia incinsa, un minut pe o parte si 30 de secunde pe cealalta parte, astfel incat in interior carnita sa ramana roz.

PREZENTAREA PE FARFURIE:

Din patul de legume, decupez cu o forma un turnulet cilindric. Il asez pe farfurie, iar peste el potrivesc cele doua felii de ton, pe care le tai in doua. Pun un pic de sos de soia si presar putin susan. Mananci cu ochii, nu-i asa?

TON ROSU (624 x 704)

Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook212Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments are closed.