Ton cu susan si cartofi noi

Am gandit aceasta reteta pentru ca astazi este o sarbatoare mare, Floriile, si avem dezlegare la peste. Dar, am ales acest preparat si pentru ca mie imi plac mult cartofii. Sunt roman si eu mananc cu placere mereu cartofi, iar acum ii gasim pe cei noi care sunt foarte gustosi. Si ei merg foarte bine cu ton si mai ales cu un sos italienesc asiatic. Este MI NU NA TA aceasta reteta! Simpla si gustoasa! Daca nu aveti ton puteti folosi alt peste: crap sau somn. Merge si somonul. Merge un peste gras.
ton cu susan si cartofi noi retetele lui nicolai (3)
Ce ne trebuie pentru o portie:
Ton pave de aproximativ 180 g
4 cartofi noi mici
Seminte de susan
Grasime de rata pentru prajit sau grasime de porc
Aceto balsamico 50 ml
O lingurita de zahar brun
Trei lingurite de sos soia
Sare
Piper
ton cu susan si cartofi noi retetele lui nicolai (1)
Cum am preparat eu:
Am luat un pave de ton, o bucata frumoasa de peste si am sarat-o si piperat-o si apoi am dat-o prin seminte de susan pe o parte si pe alta. Inainte, eu am pus putin semintele de susan la cuptor. Foarte putin. Si am lasat deoparte pestele.
Am luat cativa cartofi noi pe care i-am spalat bine si apoi i-am fiert in coaja. Apoi i-am taiat in doua si i-am prajit putin in grasime de rata. Daca nu aveti grasime de rata folositi grasime de porc. Atat! Puneti putina sare si piper peste cartofi si totul e gata.
Am facut si un sos din aceto balsamico. Am pus in aceto balsamico o lingurita de zahar brun si l-am lasat pe foc mic sa scada. Am facut o reductie. Dupa aceea am pus trei lingurite de sos de soia. Mare grija cand se face reductia sa lasati sosul putin mai lichid pentru ca ne putem pacali. Cand e cald e lichid, dar cand incepe sa se raceasca se ingroasa. Ori nu vrem sa fie foarte gros. Mie imi place tare sosul asa cu tenta asiatica italieneasca. Si la final am pus tonul in tigaie si l-am prajit pe o parte si pe alta. Si gata! Am pus pe o farfurie sosul, apoi tonul si langa, cartofii. Delicios!
ton cu susan si cartofi noi retetele lui nicolai (2)
Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments are closed.