Tigala cu cartofi ca la Maramu sau cartofi rosti

Imi place tare reteta asta, mai ales acum cand e post. Am redescoperit-o in alte tari, ori eu am crescut cu ea. Este o reteta de la mama. Cand era post mama ne facea tigala de cartofi. Cartofi rosti cum le spun austriecii. Este delicioasa. Toate ingredientele pe care le folosim se gasesc limediat. Eu le-am cumparat pe toate din Cora la preturi bune.

tigala cu cartofi ca la maramu (1)
De ce am nevoie pentru o persoana:
Doi cartofi
Un catel de usturoi
Sare
Piper
Ulei de masline
O ceapa
O portocala pentru zeama
Curry
Gogosari

tigala cu cartofi ca la maramu (2)

Cum prepar eu:
Am dat pe razatoarea mare cartofii si apoi am pus ulei de masline intr-o tigaie si dupa ce s-a incins am pus cartofii, sare, piper si usturoiul si el dat prin razatoare. Inainte de a pune cartofii in tigaie i-am scurs. Am avut grija sa nu am stratul de cartof mai gros de un centimetru jumatate. Altfel, trebuie bagat putin la cuptor sa se faca bine. Am facut totul la foc incet ca sa se patrunda si pe o parte si pe cealalta. Ai grija sa o intorci frumos, sa nu se rupa.
Separat am taiat o ceapa julien, am calit-o in ulei de masline la foc incet si ca sa ii dau un gust bun am pus curry si putina zeama de portocala. Curry merge foarte bine cu portocala. Intr-o farfurie am pus tigala mea, am pus ceapa deasupra si apoi, ca sa dea un pic de acreala pentru ca ceapa e dulce, am pus niste gogosari murati. Mama imi facea tigala cu castraveti murati. Atat. Eu am facut tigala mamei putin mai consistenta, am schimbat putin gustul prin curry. Delicios!

tigala cu cartofi ca la maramu (3)
Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook6Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments are closed.