Terină de ficat de raţă

Ştiu că v-am spus de nenumărate ori că ador să gătesc preparate tradiționale franțuzești. Așa că azi vă povestesc cum îmi place să pregătesc terina de ficat de raţă. Este o delicatesă pe care vă recomand să o gătiţi la o cină specială. Vă garantez că nu veţi da greş, cu atât mai mult dacă o veţi servi alături de un pahar de vin roşu sec.
 
Ingrediente:
– ficat de raţă;
– vin de Porto;
– coniac;
– sare şi piper.
 
Mod de preparare:
Scoatem venele ficatului, îl condimentăm cu sare și piper și îl înecăm” în puţin vin de Porto şi coniac. Îl așezăm într-o tavă care trebuie să aibă neapărat găuri pentru ca grăsimea ficatului să se scurgă în tava pe care o vom poziționa sub prima tavă.
Se bagă în cuptorul cu abur şi se lasă timp de zece minute. . După ce se scoate, se stoarce bine de grăsime, apoi se pune într-o folie de plastic şi se aşază într-o tavă de cozonac. Se pune o greutate deasupra pentru a sta presat şi se dă la frigider pentru 24 de ore.

IMG_4315
Se pune o greutate deasupra pentru a sta presat şi se dă la frigider pentru 24 de ore.
Foto: Csilla Szasz

 

Bon Appetit!
Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*