Tartar de somon

 

Va propun un preparat grozav pentru aceasta perioada a anului. Poate fi asociat grozav cu dragostea :). Prospetimea somonului este pusa in evidenta de ceapa rosie, dar si de restul aromelor. Un rasfat al papilelor gustative!

Cantine de Nicolai 044

Recomandarea lui Nicolai – serviti alaturi de un pahar cu vin Jacob`s Creek Sparkling Rose – De un roz pal, acest vin usor cucereste prin aromele proaspete de coacaze rosii si citrice. Trebuie tinut la rece inainte de a fi consumat alaturi de tapas sau mancaruri chinezesti.

Cantine de Nicolai 045

 

Ce ne trebuie (pentru o portie):

Somon proaspat 120 g

Ceapa rosie

Patrunjel

Zeama de lamaie

Ulei de masline

Ulei de susan

Boabe de susan

Sare

Piper

Fenicul

Coriandru

Rosii cherry

Crutoane

Germeni de grau

Pentru vinegrette de lamaie:

Zeama de lamaie

Ulei de masline

Sare

Piper

Cum am preparat:

Am taiat patratele somonul si am adaugat restul ingredientelor. Se amesteca totul foarte bine. Separat am facut salata de fenicul. Am taiat un fenicul cu o mandolina si l-am lasat in apa rece ca sa ramana crocant. Am facut un vinegrette de lamaie din zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper. Am pus vinegrettul peste fenicul, am mai pus si rosii cherry si coriandru.

Am luat o farfurie si am asezat tartarul, peste care am presarat crutoane si germeni de grau. Langa am pus salata din fenicul.

Cantine de Nicolai 050

Bon Apetit!

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1Email this to someone

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*