Tartar asiatic

Papilele noastre gustative vor fi răsfățate azi, fără doar și poate. Asta pentru că vă propun o călătorie culinară pe tărâmuri asiatice.

Ingrediente:
-200 g de tartar
-sare
-piper Sichuan
-1 lime
-2 linguri de sos chilli, sos susan si sos satay
-2 cepe verzi
-2 castraveţi
-1 lingură de susan
-1 lingură de ulei de susan
-1 jumătate de lingură de ulei picant
-400 g cale
-1 porumb în conservă
-5 frunze de coriandru

Punem calele la fiert aproximativ 5 minute cu un pic de sare, până se înmoaie.
Pentru a obține acea aromă puternic asiatică, prăjim puţin susanul în tigaie. Între timp tăiem tartarul foarte mărunt.
După ce am terminat de tăiat tartarul, începem să tăiem legumele la fel de mărunt: castravetele care este crocant, ceapa pentru aromă şi coriandrul care este nelipsit şi face diferența în ceea ce priveşte gustul.
După ce punem legumele tăiate marunt în bol, peste tartar, adăugăm puţin ulei pincant şi sosurile: soia ,chilli,sos de susan şi un pic de sos satay(sate).
După aceea, stropim conţinutul cu lime și adăugam piper Sichuan și susanul, pe care l-am prăjit mai devreme. Amestecăm bine.
La final, tăiem calele pe care le stropim cu lime. Nu uitați să tăiați și porumbul din conservă. Adăugați totul peste amestecul cu tartar, iar preparatul este gata!
Bon appetit!

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*