Tarta rustica cu rosii, branza de capra si dovlecel

Mes amis, ce nu se vede in imagine este blatul crocant, acoperit cu ceapa suculenta, trasa la tigaie. Ce doar se ghiceste sunt gusturile ingemanate de branza topita de capra, dovlecel dulce si rosie coapta. Reteta aceasta am pregatit-o si pentru catalogul prietenilor de la Mega Image.

 

Ce ne trebuie:sare si piper

Foietaj congelat

Rosii, zucchini, ceapa alba

Branza de capra

Mustar de Dijon

Ulei de masline

Sare, piper negru

 

 

 

Cum am pregatit:

Intind foietajul decongelat, il intep ici-colo si il pun in tava unsa cu ulei. Peste el, intind un strat subtire de mustar de Dijon, apoi il las deoparte.

Trag la tigaie 5-6 cepe, taiate pestisori. Cand sunt aproape gata, adaug un pic de zahar brun, ca sa se caramelizeze. Las ceapa sa respire, apoi o torn peste blatul cu mustar.

Tai rondele branza de capra, dovlecelul si rosiile (rondelele de rosie le tai in jumatate) si le asez la rand, in forma de spirala: doua rondele de dovlecel, una de branza, jumatate de rondea de rosie – si continuu la fel, pana umplu tava. La final, asezonez cu sare si piper negru.

Dau la cuptor 20 de minute, la 180°C, si o prezint pe masa in tava in care am copt-o.

 

TARTA RUSTICA

 

Prezentarea pe farfurie:

Se serveste calduta, impreuna cu o salata de rucola. Este nemaipomenita – gustoasa, zemoasa, plina de aromele verii.

Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest5Email this to someone

Comments are closed.