Tarta dobrogeana cu salata de baby spanac

Mes amis, masa de sarbatoare este gata! Aceasta tarta va fi un rasfat pentru toti cei dragi voua. Reteta o gasiti si in catalogul prietenilor de la Mega Image.

Sa aveti sarbatori luminate!

ingrediente placinta

 

Ce ne trebuie:
1 pachet de foi de placinta
500g de branza telemea, 100g de branza tele¬mea cu verdeturi
200g de smantana, 200g de iaurt, 1 lingura de unt
1 kg de spanac, baby spanac (pentru salata), 1 fir de ceapa verde, 1 catel de usturoi, 1 ridiche rosie
2 oua
Fistic, crutoane cu aroma de usturoi
Ulei de masline, zeama de lamaie
Sare, piper

 

Placinta dobrogeana

 

Cum am pregatit:
Pentru umplutura, trag la tigaie spanacul (curatat si spalat bine) cu 1 lingura de unt, un catel de usturoi si ceapa tocata marunt. Apoi il amestec cu 500g de branza telemea, 100g de smantana, 100g de iaurt, un ou si piper proaspat macinat.
Intind o foaie de placinta, o ung cu unt topit, deasupra pun o alta foaie pe care o ung cu unt topit si mai pun una, urmand acelasi procedeu. Torn din amestecul cu spanac si branza peste foi si le rulez. Dintr-un pachet de foi de placinta veti obtine cam 4-5 rulouri. Le pun pe toate intr-o tava unsa cu unt si le acopar cu un sos facut din 100g de smantana, 100g de iaurt si un ou, batute bine.

Dau tava la cuptor, la 180°C, cam 1 ora. Intr-un bol fac o salata din baby spanac, cuburi de branza telemea cu verdeata, fistic tocat (prajit si curatat), crutoane cu aroma de usturoi, ridichea rosie taiata feliute si o vinegreta simpla din ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper.
Prezentare pe farfurie:
Scot ruladele din tava pe un fund de lemn, tai cateva felii dintr-una si decorez cu o lingura de salata din bol si boabe de fistic.

 

~Retete Nicolai

 

Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments are closed.