Tarta cu rosii, mozzarella si busuioc proaspat

Vara imi place foarte mult sa mananc rosii cu mozzarella. Pentru ca rosiile sunt gustoase si au mirosul ala fain si imi place tare si busuiocul. Si pentru ca mi se face pofta de acest fel si cand nu este vara am zis sa fac reteta asta mai consistenta ca pentru un anotimp mai racoros. Imi aduce aminte de vacanta. Mi-e draga.
tarta cu rosii si mozzarella retetele lui nicolai (9)

De ce avem nevoie.
Pentru doua tarte:
4 rosii sau o conserva de rosii in bulion
O ceapa
Oregano uscat
Busuioc proaspat
O mozzarella in zer 100 g
Ulei de masline
Foietaj cumparat din magazin
tarta cu rosii si mozzarella retetele lui nicolai (8)

Cum prepar eu:
Se ia foietajul si se intinde frumos. Il gauresti cu furculita daca nu ai aparat de bucatarie special pentru asta ca in poza. Pui aluatul intre doua grilaje de la cuptor ca sa nu creasca si pui hartie de copt deaspupra lui. Il lasi cam 20 de minute la 180 de grade. Nu uita sa te asiguri ca e lasat presat . Trebuie sa fie crocant, daca va creste nu o sa fie fain. Trebuie sa obtinem o tarta fina de maxim 1,5 cm.
Separat intr-o tigaie calesti putin o ceapa. Apoi pui rosiile tocate marunt, un pic de sare, piper si lasi la foc incet sa se amestece totul bine si pui un pic de oregano sa ai gustul acela de provence. Cand s-a omogenizat pui frumos compozitia pe tarta. Deasupra, pui mozzarella din aceia buna, in zer, de buffalo. Bagi la cuptor putin cat sa se topeasca mozzarella si cand o scoti afara pui deasupra frunzele de busuioc proaspat. Pui si un pic de ulei de masline. Daca vrei, poti sa pui si o mana de salata ca sa nu fie seaca. Sau ca sa fie mai din sud poti sa pui cateva masline. E absolut delicioasa.
tarta cu rosii si mozzarella retetele lui nicolai (3)

Bon appetit!

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments are closed.