Tarta cu praz

De obicei folosesc prazul pentru garnituri, dar sunt tare incantat de aceasta reteta de tarta. Daca o pregatiti cu drag nu va mai trebuie altceva. Eu am servit-o cu un vin alb de la Crama Atelier si a fost absolut delicioasa.
tarta cu praz retetele lui nicolai (4)
Ce ne trebuie:

Foietaj

Praz 3 bucati

Pui 200 g

Parmesan

Smantana

Vin alb

Ulei

Faina

Sare

Piper

tarta cu praz retetele lui nicolai (5)

 

Cum am pregatit:
Foietajul l-am cumparat din magazin si l-am sezat frumos in forma, iar inainte am presarat putina faina. Am pus putina faina si deasupra. Gauriti bine aluatul si pentru a avea un aspect frumos si uniform, dati cu sucitorul pe deasupra formei. Astfel, blatul se va taia simetric.
Separat pun ulei intr-o tigaie si adaug puiul. Puteti folosi pui ramas, spre exemplu, de cu o zi inainte. Niciodata nu aruncati ceea ce ramane, ci folositi in alte retete. Tot separat trag in tigaie prazul taiat marunt, marunt pe care il i sting cu putin vin alb.  Am amestecat bine si am potrivit cu sare si piper dupa gust. Am adaugat smantana si apoi carnea. Ca sa se lege totul eu am folosit parmesan in loc de ou. Am bagat totul la cuptor 20-25 de minute la o temperatura de 180 de grade. Tarta trebuie sa fie frumos rumenita ca in fotografie. E tare gustoasa!

 

tarta cu praz retetele lui nicolai (2)

Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook135Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest4Email this to someone

Comments are closed.