De obicei folosesc prazul pentru garnituri, dar sunt tare incantat de aceasta reteta de tarta. Daca o pregatiti cu drag nu va mai trebuie altceva. Eu am servit-o cu un vin alb de la Crama Atelier si a fost absolut delicioasa.
Ce ne trebuie:
Foietaj
Praz 3 bucati
Pui 200 g
Parmesan
Smantana
Vin alb
Ulei
Faina
Sare
Piper
Cum am pregatit:
Foietajul l-am cumparat din magazin si l-am sezat frumos in forma, iar inainte am presarat putina faina. Am pus putina faina si deasupra. Gauriti bine aluatul si pentru a avea un aspect frumos si uniform, dati cu sucitorul pe deasupra formei. Astfel, blatul se va taia simetric.
Separat pun ulei intr-o tigaie si adaug puiul. Puteti folosi pui ramas, spre exemplu, de cu o zi inainte. Niciodata nu aruncati ceea ce ramane, ci folositi in alte retete. Tot separat trag in tigaie prazul taiat marunt, marunt pe care il i sting cu putin vin alb. Am amestecat bine si am potrivit cu sare si piper dupa gust. Am adaugat smantana si apoi carnea. Ca sa se lege totul eu am folosit parmesan in loc de ou. Am bagat totul la cuptor 20-25 de minute la o temperatura de 180 de grade. Tarta trebuie sa fie frumos rumenita ca in fotografie. E tare gustoasa!
Bon Appetit!