Tarta cu pecan

Am pregătit pentru voi o nouă tartă. De data aceasta, cu nuci pecan. Este dulce și crocantă, dar și cremoasă. Abia aștept să o încercați și să îmi spuneți cum a fost.

Foietaj:
Ingrediente
250g de făină;
100g de zahăr pudră;
130g de unt ;
4 ouă;
esență de vanilie;
3 linguri de apă.
_MG_6957
Mod de preparare:
Pentru început, separăm gălbenușurile a trei ouă de albușuri. Vom folosi doar gălbenuşurile și le batem împreună cu un ou întreg.
Mai apoi, într-un bol, amestecăm făina și zahărul pudră, peste care adăugăm untul tăiat în bucățele. În continuare, adăugăm ouăle bătute și amestecăm până la omogenizare
_MG_6947
Compoziție
Ingrediente
2 linguri iaurt 10% grasime;
2 linguri de sirop de arțar;
Un ou
3 linguri de gem de caise;
100 g de unt;
nuci pecan.
_MG_7023
Mod de preparare
Într-un bol, adaugăm două linguri de unt, două linguri de sirop de arțar, un ou și amestecăm totul foarte bine. Mai apoi, adaugăm dulceața de caise și amestecăm până se va lega compoziția.


Aranjăm aluatul în tavă, peste hârtia de copt și îl lăsăm la cuptor timp de zece minute, la temperatura de 180 de grade.
După ce îl scoatem de la cuptor, adaugăm compoziția pe care tocmai am pregătit-o, iar pe deasupra vom presăra nucile pecan și zahărul pudră.
_MG_7067

Tava va mai sta la cuptor încă o dată, timp de 20 de minute, iar mai apoi, tarta va fi gata pentru a fi servită.
Tips: Peste desert, putem adaugă iaurt ca să îl facem cremos.
Foto: Gabi Crisan ( L’Atelier d’Image)

Da-i share
Share on Facebook169Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1Email this to someone

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*