Tarta cu mere

Este desertul pe care l-am invatat in Franta si care mi-a placut cel mai mult. Mi se pare un desert atat de usor de facut si pe cat e de simplu de preparat, pe atat e de delicios. Trebuie sa alegi mere foarte bune, romanesti, un foietaj, putina aroma de nucsara si cam atat.
tarta cu mere retetele lui nicolai (2)
De ce avem nevoie
Foietaj din magazin. Eu am cumparat din Cora si a fost foarte bun
Mere
Galbenus de ou
Zahar pudra
Nucsoara
Inghetata

tarta cu mere retetele lui nicolai (4)

Cum prepar eu
Foietajul il intinzi frumos, il gauresti cu furculita si il ungi cu galbenus de ou. Peste pui marul pe care il cureti de coaja inainte, ii scoti cotorul, il tai rotund si il aranjezi ca o floare. Peste mar pui putina nucsoara pentru aroma. Apoi, deasupra pui putin unt, nu mai mult de o lingurita pe care il rupi in bucatele si il intinzi peste toata tarta. Mai presari zahar pudra si il bagi la cuptor pana ia culoarea maronie frumoasa.
Cand e gata pui inghetata de care vrei si apoi poti pune sirop de artar . Eu am pus inghetata de vanilie. E important sa lasi inghetata sa se topeasca un minut pentru a forma acel sos fain care schimba totul.
Ce este important este ca trebuie sa lasam blatul subtire ca sa devina crocant, sa nu fie deloc gros. Noi suntem obisnuiti cu acele foietaje groase, moi…iar marul, nu prea mult mar. Trebuie sa fie un strat subtire, la fel, pentru a fi crocant.
Si cateva tipsuri. Tarta poate fi servita cu caramel de casa facut din zahar, smantana si unt. Pui zaharul la topit la foc incet, pui untul si smantana. Smantana pentru culoarea aia frumoasa si untul ca sa ai gustul onctuos si fin.

tarta cu mere retetele lui nicolai (1)
Bon appetit!

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest2Email this to someone

Comments are closed.