Tartă cu fistic

Fistic crocant, gem de smochine și caju. O combinație apetisantă prin excelență! De foarte mult timp, îmi doream să vă pregătesc acest desert. Și asta pentru că este unul dintre favoritele mele. Când veți gusta această tartă, vă veți da seama repede de ce îmi place atât de mult.
_MG_7101
Dacă ați încercat deja tarta cu caise , aveți experiență când vine vorba de pregătit foietajul acasă. 🙂
Foietaj:
Ingrediente
250g de făină;
100g de zahăr pudră;
130g de unt ;
4 ouă;
esență de vanilie;
3 linguri de apă.
_MG_6957
Mod de preparare:
Pentru început, separăm gălbenușurile a trei ouă de albușuri. Vom folosi doar gălbenuşurile și le batem împreună cu un ou întreg.
Mai apoi, într-un bol, amestecăm făina și zahărul pudră, peste care adăugăm untul tăiat în bucățele. În continuare, adăugăm ouăle bătute și amestecăm până la omogenizare.
_MG_6947
Compoziție:
Ingrediente
150g de fistic;
150g de unt;
100g caju;
3 linguri de gem de smochine;
3 ouă;
câteva boabe de orez;
2 linguri de zahăr pudră.
_MG_7006
Mod de preparare
Pentru început, întindem aluatul cu făcălețul, și punem foaia de copt în tavă, peste care vom aranja aluatul.
Pentru a nu crește foarte mult compoziția, vom adăuga câteva boabe de orez.
_MG_6988
În continuare, vom băga aluatul la cuptor zece minute, la temperatura de 180 de grade.
În blender, punem fisticul si zaharul pudra.


Mai apoi, într-un bol, amestecam cele 150 de grame de unt topit în prealabil cu ouăle și încă puțin zahăr pudră. Amestecăm bine de tot până omogenizăm conținutul. Peste compoziția aceasta, turnăm și crema din blender, și amestecăm foarte bine.
_MG_7017
După ce scoatem aluatul din cuptor, turnăm gemul de smochine, iar mai apoi, adăugăm, compoziția cu fistic.
_MG_7061
Mai introducem 25 de minute desertul la cuptor, iar la final, presărăm caju pe deasupra. Și gata! Să avem doar răbdare să se răcească!
_MG_7109
Bon Appetit!
Foto: Gabi Crisan ( L’Atelier d’Image)

Da-i share
Share on Facebook212Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest2Email this to someone

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*