Tarta cu crema de branza si sos de menta

Sa inceapa sarbatoarea! O familie fericita in jurul unei mese bogate, parinti surazand, copii si bunici care ciocnesc oua colorate si confirma ca „Adevarat a inviat!”, mancaruri care ne incalzesc inima si ne reamintesc ca viata este un miracol. Sarbatorile de Pasti ne dau energia de a merge mai departe cu forte proaspete.
Mes amis, pentru ca am intrat in Saptamana Mare deja ne facem planurile pentru masa de Paste. Asadar, va invit sa alegeti cele mai delicioase retete! Am pregatit meniul de Paste si pentru catalagul prietenilor de la Mega Image.

 

ILES FLOTANT LAPTE DE PASARE . RETETELE LUI NICOLAI (1)

 

De ce avem nevoie:
350g de biscuiti
75g de unt
250g de crema de branzamenta
100g de smantana (fermentata, nu dulce)
75g de zahar brun
2 oua intregi
1 galbenus
½ lingura de amidon
1 legatura de menta
1 lamaie
2 linguri de miere

 

Cum am pregatit:

Pentru blat, sfaram biscuitii si ii amestec cu untul topit si cu jumatate din cantitatea de zahar, ii pun intr-o forma rotunda rezistenta la caldura (preferabil din cea speciala, cu marginile detasabile, ca s-o pot scoate usor la sfarsit) si dau la cuptor, la 145°C, pentru 20 de minute.
Pentru crema, bat ouale cu restul de zahar pana se dizolva zaharul. Adaug crema de branza si smantana si amestec. Pun si ½ lingura de amidon si coaja de lamaie rasa si omogenizez bine.
Dupa ce se raceste blatul, pun crema deasupra si bag tava la cuptor pentru inca 50 de minute la 180°C. Separat, fac un sos din zeama de la lamaie, o legatura de menta si 2 linguri de miere pe care le blenduiesc bine impreuna.

 

Tarta cu branza

 

Prezentare pe farfurie:
Scot tarta din forma si o pun pe un platou. Dupa ce o tai, decorez feliile cu frunzulite de menta proaspata iar sosul il pun separat intr-o sosiera pentru ca fiecare sa-si poata pune pe deasupra oricat doreste.
Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook85Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1Email this to someone

Comments are closed.