Tartă cu caise

Așa cum v-am anunțat deja, luna august e dedicată exclusiv deserturilor. Iar azi, ne vom îndulci cu o tartă de caise. Aluat ușor crocant, sirop dulce și caise coapte. Sună bine, nu-i așa? Și pentru că știu că sunteți talentați în bucătărie, foietajul îl pregătim acasă. Credeți-mă că va fi distractiv. Dacă aveți copii, ați putea să îi rugați și ei să vă ajute. Chiar dacă nu vor face altceva decât să împrăștie făină pe jos.
Foietaj:
Ingrediente
250g de făină;
100g de zahăr pudră;
130g de unt ;
4 ouă;
esență de vanilie;
3 linguri de apă.
_MG_6957
Mod de preparare:
Pentru început, separăm gălbenușurile a trei ouă de albușuri. Vom folosi doar gălbenuşurile și le batem împreună cu un ou întreg.
Mai apoi, într-un bol, amestecăm făina și zahărul pudră, peste care adăugăm untul tăiat în bucățele. În continuare, adăugăm ouăle bătute și amestecăm până la omogenizare.
_MG_6947
Mai apoi, vom mai adăuga și 3 linguri de apă și vom continua sa frământăm.
După ce am terminat de frământat, lăsăm aluatul 30 de minute la frigider.
Compoziție
Ingrediente
7-8 piersici;
100 ml de apă;
100g de zahăr ;
Unt;
150g de alune.
_MG_6971
Mod de preparare
Punem pe foc într-o cratiță apa și zahărul, amestecând până ce acesta se topește.
Între timp tăiem caisele pe jumătate și scoatem sâmburii.
_MG_6976
Apoi, le adăugăm în apa cu zahăr de pe foc, unde le vom ține în jur de zece minute.
După ce s-au însiropat bine, le punem la strecurat. Siropul rămas îl vom pune la loc în cratița de pe foc pentru a deveni mai gros.


Mai apoi, presăm circular aluatul în interiorul vaselor de copt și le introducem la cuptor 30 de minute.
_MG_6986
Luăm siropul de pe foc și îl adaugăm peste caisele lăsate la strecurat, având răbdare apoi să se răcească.
În continuare, scoatem aluatul de la cuptor, și peste acesta, vom adăuga caisele în sirop. Pe deasupra, presărăm alune.

Desertul va mai sta 40 de minute la cuptor la 180 de grade, iar apoi va fi gata.
_MG_7001
Bon Appetit!
_MG_7043
Foto: Gabi Crisan ( L’Atelier d’Image)

Da-i share
Share on Facebook140Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest2Email this to someone

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*