Tacos

Ca să sărbătorim vremea asta frumoasă de afară, am o propunere: o călătorie culinară pe meleaguri mexicane. Aşa că nu staţi prea mult pe gânduri şi hai să pregătim un tacos delicios, care să meargă perfect cu un pahar de bere. E o reţetă homemade, sănătoasă, cu arome puternice, aşa cum îmi plac mie. Evident, lipia o puteţi cumpăra şi de la magazin, dar pentru o experienţă completă, vă recomand să o pregătiţi la voi în bucătărie. Şi încă ceva! Chiar dacă nu vă place neapărat mâncarea picantă, nu vă feriţi să adaugăţi măcar un strop de sos Tabasco. Îi schimbă gustul complet. 🙂

_MG_2179

Pentru 4 persoane, aveţi nevoie de:

Ingrediente pentru lipie
250 g de faina de grâu
O jumătate de pahar de mălai
Un ou
Sare şi piper
Un pahar de lapte

Ingrediente pentru compoziţie
2 avocado
2 lime
O ceapă roşie
Un ardei galben
O legătură de coriandru
O roşie mare
Sos Tabasco
2 linguri de ulei de măsline
Sare şi piper

_MG_2080
Mod de preparare
Într-un bol, punem făina, mălaiul, oul, laptele, sarea şi piperul şi le amestecăm până obţinem o compoziţie asemănătoare celei de clătite.


O rumenim apoi într-o tigaie, iar după aceea, îi dăm formă cu ajutorul făcăleţului.

Într-un alt bol, amestecăm toate legumele tăiate mărunt sau julien, peste care adăugăm zeama de la cele două lime.

Condimentăm cu sare, piper, ulei de măsline şi tabasco după gust.

Tips: Puteţi oricând adăuga şi un piept de pui bine rumenit la cuptor.

Foto: Gabi Crişan (L’Atelier d’Image)
 

Da-i share
Share on Facebook81Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest3Email this to someone

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*