Supa de fasole cu capac de foietaj

Cand am gatit aceasta reteta pentru catalogul prietenilor de la Mega Image, m-am gandit la copilaria din Maramures, la ce gateau parintii si bunicii cand afara incepea sa muste frigul. In pod asteptau legume si albitura puse deoparte pentru iarna! Mes amis, iata o reteta care imi aduce multa melancolie in suflet.

fasole

Ce ne trebuie:

1 kg de fasole

300 g costita afumata

O casoleta de lardon afumat – taiat bucatele

3 cepe

E morcovi mari

Foietaj

Un galbenus de ou

Smantana min 20% grasime

Cimbru, foi de dafin, paprika

paprika1

Cum am pregatit:

Pun fasolea in apa rece timp de 4-5 ore si apoi o spal in doua ape. Intr-o oala mare cu apa rece pun fasolea la fiert si, cand incepe sa fiarba, adaug morcovii, ceapa, fasiile de slaninuta (lardon). Completez cu cimbru, foi de dafin, sare si piper si las totul sa fiarba.

Tai marunt o jumatate de ceapa si o pun in tigaie cu ulei incins, cu smantana si paprika (fac un fel de rantas, dar fara faina). Arunc acest amestec in zeama care fierbe pe foc, o mai las sa clocoteasca 5 minute si dau oala deoparte.

Iau foietajul, intind o foaie si tai o forma rotunda, un pic mai mare decat marginea bolului in care torn supa (care nu trebuie sa aiba mai mult de 10-12 cm). Pun foaia la congelator 5-10 minunte, ca sa nu se inmoaie atunci cand o asez peste bolul cu supa. Scot foaia, o dau cu galbenusul de ou si o asez peste bolul in care am pus supa (atentie, nu umple bolul, lasa cam 2 cm pana la margine). Apoi pun bolul acoperit la cuptor, 200 grade C, pana creste.

SUPA DE FASOLE CU CAPAC retetele lui nicolai

Prezentarea pe farfurie

Se serveste direct in bol astfel incat, atunci cand incepi s-o mananci, sa spargi o crusta crocanta de foietaj deasupra.

Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook372Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest3Email this to someone

Comments are closed.