Supa de ceapa

Este un preparat de vis facut cu ingrediente foarte ieftine. Este o reteta care probabil costa 5 lei de persoana si care sigur te da peste cap! Ii admir pe francezi pentru aceasta supa. Au reusit sa transforme o supa banala de ceapa intr-un reper al traditiei lor culinare. Mi se pare foarte fain ca din ceapa – care costa 3 lei kilogramul – poti face un preparat care, repet, te da peste cap.

supa de ceapa retetele lui nicolai (1)
Ce ne trebuie pentru doua portii:
Jumatate de kilogram de ceapa
Jumatate de lingura de unt
O lingura faina
Apa
Sare
Piper
Ulei

supa de ceapa retetele lui nicolai (2)
Cum prepar eu:
Am pus ulei la incins intr-o oala si apoi am pus ceapa taiata marunt. Totul se intampla la foc mic. Apoi am adaugat jumatate de lingura de unt si am lasat ceapa sa se inmoaie. Ai grija sa nu se coloreze ceapa. Cand incepe sa se inmoaie am mai adaugat o lingura de faina ca sa fie supa cremoasa. Faina da un pic de textura. Apoi am pus apa, nu multa, 100 ml ca sa fiarba. Ca sa am un gust mult mai bun pentru supa iau o ceapa si o tai pe din doua si o pun pe gratar si cand pun supa la fiert pun si ceapa asta si o sa ai o aroma…si la final am pus sare si piper dupa gust. Cand e gata supa scot afara ceapa facuta pe gratar.
Se serveste intr-un bol in care mai intai am pus paine prajita. Deasupra supei pun niste cascaval ras. Puneti supa putin la cuptor ca sa se topeasca cascavalul. Nu foarte mult, pentru ca supa fiind fierbinte cand pui cascavalul ras se topeste putin. Aroma este de vis!
Ca sa fie si mai gustoasa, daca poti, fa un pic de supa de vita si in loc de apa pui supa de vita. O sa vezi diferenta!

supa de ceapa retetele lui nicolai (4)
Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest4Email this to someone

Comments are closed.