Steak de vita

De câte ori sunt întrebat care este mâncarea mea preferată, imediat îmi vine în minte carnea de vită. Nu trebuie să fie nimic sofisticat. Sare, piper și o crenguță de rozmarin sunt suficiente pentru o friptură nemaipomenită.

Ingrediente

  • mușchi sau vrăbioară de vită
  • 1 crenguță rozmarin
  • un cub unt
  • sare de mare
  • piper negru boabe
  • ulei de măsline

[preparare title=”Mod de preparare”]

Piperul se macină într-un mojar. Piperul proaspăt va da o savoare aparte cărnii.
Carnea se rumenește într-o tigaie, cu puțin ulei de măsline. Se adaugă un cub de unt și crenguța de rozmarin.
Se rumenește pe ambele părți, se stropește cu sosul format în tigaie, astfel carnea va absorbi din aromă.
După ce s-a rumenit pe ambele părți, se scoate pe un tocător de lemn. Se presară puțină sare mare și piper proaspăt măcinat, se feliază.
Se servește cu mare poftă!
Să vă fie de folos!Bon appetit!

[/preparare]

 

Foto credit: www.ionutaldea.com

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*